Eğitim

Filipin Donanması’na 4 Cessna 172S eğitim uçağı

Filipinler Savunma Bakanlığı, ABD Dış Askeri Finansman (FMF) kapsamında 2,2 Milyon dolar değerinde dört adet yeni Cessna 172S Skyhawk eğitim uçağı satın aldı. Uçakların ilki düzenlenen törenin ardından Filipinler Donanması’na teslim edildi.

10 Şubat’ta Filipinler, Cavite, Sangley Point Donanma Üssü’nde düzenlenen teslimat törenine Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenza’nın yanısıra ABD Maslahatgüzarı Heather Variava, Silahlı Kuvvetler Komutanı General Andres Centino ve Filipinler Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adeluis Bordado katıldı.

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana törende yaptığı konuşmada, “Bu hava varlıkları, donanmanın deniz bölgelerimizi ve etki alanımızı izleme ve koruma gibi çok önemli bir görev için deniz pilotlarını hazırlama yeteneğini önemli ölçüde geliştirecek.” dedi.

Filipin Donanması Deniz Hava Kanadı tarafından kullanılacak dört uçaktan ilki Filipinler’e Aralık 2021’de geldi ve törenden önce yerinde yeniden monte edildi. 24 Filipinli asker ise Ağustos ve Eylül 2021 arasında ABD’nin Kansas City kentinde pilot ve mekanik eğitimi aldı.

Yeni tedarik edilen uçaklar, genel kullanım ve eğitim amaçlı tasarlandı. Uçakların maksimum menzili 1185 km, faydalı yük kapasitesi ise 400 kg.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu