HaberlerHavalimanları

Antalya Havalimanı’nda genişleme çalışmaları tamamlandı

Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminali 1. etap genişletme çalışmaları tamamlandı. Halen Alman Fraport ile TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen Antalya Havalimanı, bu kapasite artışı ile önümüzdeki yıl artış beklenen trafikte daha iyi hizmet vermeyi hedefliyor.

Genişleme çalışmalarında ikinci terminalin yolcu gidiş, güvenlik geçiş ve check-in işlemlerinde yolcu konforunun artırılması ve hizmetin hızlanması için bir ek bina yapıldı. 

Bu binada kontuar kurulumu da tamamlandı. Genişleme ile 2. Dış Hatlar Terminali’nin halen günlük 300 uçak ve 50 bin yolcu kapasitesi daha da artırılmış olacak.

2005’TE HİZMETE GİRDİ

Antalya Havalimanı, Türkiye’nin ilk Yap-İşlet-Devret terminal ihalesine ev sahipliği yapmıştı. Bayındır Holding ile başlayan işletme sonrasında Fraport’a geçmişti., 

2003’te ise Antalya’nın artan yolcu sayısı sonrasında ikinci bir dış hatlar terminalinin yapılmasına karar verilerek ihale gerçekleştirilmişti. Çelebi ve IC Holding’in kazandığı ihale sonrasında terminal 2005’te hizmete açılmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu