Haberler

Dornier, deniz uçaklarında büyüme için yeni bir satın alma gerçekleştirdi

Necdet GÜRSOY

Dornier Seawings GmbH, Flywhale uçak projesini 1 Ocak 2022 itibariyle Uniplanes GmbH’den satın aldı. Satın alma, tüm fikri mülkiyet ve üretim varlıklarını (tasarım verileri, çizimler, kılavuzlar vb. ile seri üretim için gerekli tüm alet ve kalıplar) içeriyor.

Flywhale FW650, tamamen kompozit malzemelerden yapılmış ve Dornier Seawings’in şu anki ana ürünü Dornier Seastar CD2’ye benzer tasarım ilkelerine sahip, iki kişilik amfibi hafif spor uçak özelliği taşıyor.

Dornier Seawings CEO’su Amy Pan, “Uçan tekne konfigürasyonu ve korozyon içermeyen kompozitler, yüksek kanatlar ve motor gibi kanıtlanmış tasarım özellikleri göz önüne alındığında Flywhale, ürün portföyümüze çok iyi uyuyor. Misyonumuz, müşterilerimize su, kara ve hava operasyonunu birleştiren benzersiz üstün mobilite deneyimi sunmak için Dornier uçan tekne geleneğini ileri teknoloji ile yeniden canlandırmak. Seastar ailesinin ilk çocuğu olan Flywhale’in yalnızca değer yaratmaya katkıda bulunmayacağına, aynı zamanda Gelişmiş Hava Hareketliliği (Advanced Air Mobility/AAM), hava taksi vb. segmentinde akıllı teknolojik yenilik için sınırsız bir platform olarak potansiyelini açığa çıkaracağına inanıyoruz.” dedi.

HAVA TAKSİ SEGMENTİNE GİRECEK İLK AMFİBİ UÇAK

Uniplanes GmbH CEO’su Sören Pedersen, “Dornier Seawings’in Flywhale projesini satın alma kararından heyecan duyuyorum. Dornier’in güçlü geçmişi, pazardaki konumunu güçlendirecek ve Flywhale’i, onu uzun bir uçan tekne geçmişine götüren Dornier ailesinin bir parçası haline getirecektir. Geçmişte üretimi stabilize ettikten sonra, bu başarılı ürünü tüm dünyaya yaymak için doğru adım olacaktır. Dornier mirasının ve finansal gücünün projeye parlak bir gelecek sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Flywhale, önümüzdeki yıllarda kendi segmentinde yalnızca en modern sistemlere ve rakipsiz performans özelliklerine sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda Dornier Seawings tarafından DS-2C adıyla dünya çapında üretilip satılacak.

Dornier Seawings, ana proje DS-2C’nin yanı sıra, bu uçağı “gelişmiş hava hareketliliği” segmentine girmek ve dünyanın ilk amfibi eVTOL (elektrikli dikey kalkış ve iniş) uçağı olan DS-2C-X-eVTOL’u sunmak için bir araştırma platformu olarak kullanacak.

Dornier Seawings’in ekonomik ve çevre dostu ürünler sunarak vizyoner “sınırsız pist” yaklaşımını daha da güçlendirmek için önümüzdeki aylarda DS-2C ve “gelişmiş hava hareketliliği” araştırma programı hakkında bir dizi önemli ayrıntıyı duyurması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu