Haberler

DHMİ 88’inci yaşını kutluyor

Bugün aynı zamanda Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) kuruluş yıl dönümü. DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, DHMİ’nin 88’nci kuruluş yıl dönümüne ilişkin bir mesaj paylaştı.

Keskin’in 88’nci yıl dönümüne ilişkin mesajı şöyle:

Bugün, proje, yatırım ve hizmetleriyle havacılığımızı dünyanın gıpta ettiği bir seviyeye taşıyan DHMİ’nin 88. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Kutlu olsun!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi olarak, sivil havacılığımızı dünyanın zirvesine taşıma hedefimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Dünyanın en önemli havacılık projelerini hayata geçirirken, geleceğe güvenli bakmamızı sağlayan yeni projeler tasarlamaya devam ediyoruz. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarıların temelinde uluslararası standartlarda, kaliteli, güvenli, konforlu, insana ve çevreye duyarlı kısacası “yolcu dostu” hizmet anlayışı bulunmaktadır. Geleceğe yürüyüşümüz 88 yıllık köklü tarihimizin rehberliğinde fedakâr mesai arkadaşlarımızın kararlılığıyla devam ediyor.

Özellikle son 19 yılda, Cumhuriyet tarihimizin en önemli projelerinin hayata geçmesi ile birlikte Türk havacılığı altın dönemini yaşıyor. Burada en önemli pay, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşsiz vizyonu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın destekleri ve kuruluşumuzun güzide personelinin azim ve gayretidir.

Bilindiği gibi tüm dünyayı olumsuz etkileyen bir salgın dönemini yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte Koronavirüs (Covid-19) salgınının olumsuz etkileri tüm dünyada havacılık sektöründe durgunluğa sebep oldu. Bakanlığımızın öncülüğünde kuruluşumuz tarafından hayata geçirilen yenilikçi uygulamalar sayesinde Türk havacılığı bu dönemde başarılı bir sınav verdi. Aldığımız önlemler sayesinde, süreç çok etkin bir şekilde yönetildi. Dünya havacılık otoritelerinin raporlarına da yansıyan bu başarı, milletçe göğsümüzü kabarttı.

Pandemi nedeniyle tüm dünyada uçak seferlerinin kısıtlanmasına rağmen 2021’in dört aylık döneminde, Türk hava sahasından ortalama her 27 saniyede bir uçak geçti. Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının görüldüğü günden, 15 Nisan 2021 tarihine kadar havalimanlarında yaklaşık 73 milyon yolcuya hizmet verildi.

Türk havacılığını dünyada zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı ise birçok dünya devini geride bırakarak, yolcu, iniş kalkış yapan uçak sayısı ve yük trafiğinde Avrupa birincisi oldu.

Hava Trafik Kontrol Merkezimiz de Avrupa’nın önde gelen Hava Trafik Kontrol Merkezleri arasında bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederek birinci sırada yer aldı.

Olumsuz pandemi koşullarına rağmen yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Yeni normal düzene geçmeye hazırlanan ülkemizde, havalimanlarımızdaki inşaat, tamirat ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Malatya ve Kayseri havalimanlarımızı geleceğe taşıyacak yeni terminal binalarının temelini attık.

Kayseri Havalimanı, projenin tamamlanmasıyla birlikte yılda 8 milyon yolcuya hizmet verecek. Malatya Havalimanımız’da da yıllık yolcu kapasitesini 1 milyon 200 bin yolcudan 2 milyon 500 bin yolcuya çıkaracağız. Bölgeyi yeni bir havacılık merkezi haline getirecek Çukurova Havalimanı’nda da alt ve üst yapı inşaat çalışmaları titizlikle devam ediyor.

DHMİ olarak dijital dönüşüm ve mobiliteye büyük önem veriyoruz. ‘Yolcu dostu’ projelerimizi bu anlayışla geliştiriyoruz. Bunlardan biri olan “Uçuş Rehberim” isimli mobil uygulamasını hayata geçirdik. Havalimanlarımızda dileyen herkes mobil uygulama üzerinden günlük 2 GB’a kadar ücretsiz internetten faydalanabiliyor. Uygulamamızdaki uçuş takip özelliği ile yolcular uçak kaçırma derdinden kurtulurken havalimanlarındaki tüm hizmetleri cep telefonlarından keşfedebiliyor.Kuruluşumuzun başarılarındaki en önemli hususlardan biri de eğitime verdiğimiz önemdir. Kurulduğu günden bu yana uluslararası standartlarda eğitim vererek, Türk havacılık sektörüne hizmet eden DHMİ Havacılık Akademisi, pandemi sürecinde de faaliyetlerini aksatmadan sürdürdü. Köklü kurumsal eğitim geleneğinden aldığı güçle geleceğe yürüyen akademi, yeni vizyonunun gerektirdiği uygulamaları da hayata geçirmeye devam ediyor. Akademideki eğitim faaliyetlerine dijital destek sağlayacak olan “Eğitim Yönetim Sistemi Yazılımı Projesi” kullanıma sunuldu. Sıfır maliyet ile hazırlanan sistem sayesinde, daha önce satın alma veya kiralama yöntemi ile verilen hizmetler için herhangi bir harcama gerekmeyecek.

Değerli arkadaşlarım,

Yaklaşık 1 Milyon km2’lik Türk Hava Sahasını ve ülkemizi ağ gibi saran, her türlü ileri teknoloji ile donatılmış havalimanlarını dünyanın gıpta ettiği üstün bir başarıyla yönetiyoruz. Bunu yaparken DHMİ olarak milli ve yerli projeleri önemsiyor ve tüm çalışmalarımızda bu düsturla hareket ediyoruz.

Kuruluşumuz ve TÜBİTAK tarafından ortak yürütülen ilk yerli ve milli gözetim radarı projesinde sona yaklaşıldı. Gaziantep Havalimanı’nda yürütülen saha kabul çalışmaları tamamlandı. Sistem, devam eden süreklilik testlerinin tamamlanmasının ardından hizmete girecek. MGR daha önceden yurt dışından ithal edilen radar sistemlerine kıyasla daha düşük maliyetle tamamen yerli imkânlarla geliştirilerek bu alanda yurtdışındaki firmalara milyonlarca dolar ödenmesinin önüne geçti.

Ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda bayrağımızı havacılık sektöründe de dünyanın zirvesine taşımak için çalışıyor; faaliyetlerimizi uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden taviz vermeden yürütüyoruz. Havalimanlarımızda engelli bireylerin konforlu yolculukları için sürdürdüğümüz yoğun çalışmalar, Cumhurbaşkanımızın muhterem eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen “Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri” töreninde aldığımız ödüllerle taçlandı.

Üç havalimanımız “Erişilebilirlik Ödülü” alarak hepimizi gururlandırdı. Erişilebilirlik Belgesi alan havalimanlarımızım sayısı 30’a çıkarken tüm havalimanlarımızın erişilebilir olması için gayretle çalışmaya devam ediyoruz.

​Mevcut havalimanlarımızda ve yeni projelerimizde ilke edindiğimiz diğer bir husus da çevreye duyarlılık. “Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Havacılık” ilkesi doğrultusundaki yönetimimiz kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 49 havalimanımıza Sıfır Atık Belgesi verildi.

Kıymetli meslektaşlarım,

DHMİ olarak Türk havacılığını dünyanın zirvesine taşımak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Elde ettiğimiz her başarıyı, yeni başarılar için basamak yapıp sürekli yükselme gayretinde olacağız. Çağın ve bilimin imkânlarını en sonuna kadar kullanarak, tüm insanlık için örnek teşkil edecek proje ve uygulamalara imza atmak için çaba sarf edeceğiz. Tüm çalışmalarımızda milli ve yerli projeler geliştirmeyi ve hayata geçirmeye öncelik vereceğiz.

Kuruluşumuzu bu günlere ulaştıran en önemli etkenlerden biri olan insan gücümüzü dinamik ve daha etkin kılmak için kesintisiz olarak eğitimlerimize devam edeceğiz. Liyakate önem veren bilgiyi önemseyen bir anlayışla bir vücudun uzuvları gibi hareket etmeye devam edeceğiz.

Gelinen noktada DHMİ tüm sivil havacılık otoritelerinin övgüyle bahsettiği bir dünya markası. Elde ettiğimiz uluslararası düzeydeki büyük başarıları asla yeterli görmeyip, eserlerimizle, her alanda ödüllerle taçlandırdığımız başarılarımızla, ülkemizin gururu olmaya devam edeceğiz. Çok daha fazla çalışıp çok daha fazla çaba sarf edeceğiz.

Tüm bu düşüncelerle, kıymetli mesai arkadaşlarımın ve ortak geçmişe sahip olduğumuz Türk Hava Yolları A.O. çalışanlarının 88. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum.

En verimli çağlarını kurumlarına seve seve armağan ederek DHMİ’yi zirveye taşıyan saygıdeğer emeklilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.

Elde edilen başarıları çoğaltacak ve ileriye taşıyacak en önemli güç, çalışanlarımızın gayreti ve çalışma arzusu olacaktır. Bu vesile ile tüm mesai arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim.

Başarı ve hizmetle dolu nice yıllara…

DHMİ Çalışıyor, Türkiye Uçuyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu