Haberler

Dev turizm organizasyonu iptal

Avrupa’nın turizm pazarını kontrol eden ITB Berlin Fuarı, 54 yıllık tarihinde ilk kez Corona Virüsü nedeniyle iptal edildi. Ciddi bir tartışmayı da yanında getiren iptal sonrasında iki konu öne çıktı.

Bunlardan biri ITB Berlin’in iptalinin Moskova fuarına nasıl yansıyacağı, Moskova’da peş peşe yapılan iki fuardan birinin ya da ikisinin iptal edilip edilmeyeceği, iptal edilmezse fuarın nasıl geçeceği, firma ve ziyaretçi bazında katılımın ne olacağı kafalarda soru işareti.

Tartışılan bir başka konu ise ITB Berlin 2020’ye katılmak üzere fuar şirketine yapılan yer kirası ödemesi ile stand kurulumu ve giderlerin geri ödenip ödenmeyeceği. Konuyla ilgili olarak ilk çıkış Avrupa’daki Türk tur operatörlerinden İsviçre merkezli Bentour’un sahibi Kadir Uğur’dan geldi.

Kadir Uğur, ITB Berlin’in son anda iptal edilmesiyle uğradıkları zararın karşılanması istemiyle fuar şirketine başvuracağını, masrafları karşılanmazsa dava açacağını söyledi.

Öte yandan ITB Berlin Fuarı’nın iptali üzerine otellere yapılan rezervasyonlar ve ödenen para konusunda nasıl bir yol izleneceği tartışılıyor

HARCAMALAR NE OLACAK

Bu arada bazıları ITB Berlin şirketinin kira için yapılan ödemeleri bir yıl sonrasına sayabileceğini söylerken böyle olsa bile iptal edilen ITB’ye katılanların kiradan başka 10 binlerce hatta ülke bazında yüzbinlerce euroluk harcamaları da olduğu bu harcamaları kimin nasıl karşılayacağının belli olmadığını söylüyor.

Kaynak: www.turizmgazetesi.com

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu