Haberler

Condor A330neo alıyor

Alman Condor Havayolları, filosunu Airbus A330neo tipi uçaklarla yenilemek üzere anlaşma yaptı. A330 serisinin yeni modeli olan A330neo’dan Condor 16 adet teslim alacak. Ayrıca 7 adet de uzun dönem kiralama yapacak. Kiralanacak uçak sayısı 9’a kadar çıkabilecek.

Condor CEO’su Ralf Teckentrup, “A330neo’nun Alman lansman müşterisi olmaktan gurur duyuyoruz. Uçağın en son teknolojisi ve maksimum verimliliği sayesinde, 2022 Sonbaharından itibaren sadece 100 kilometrelik uçuşta koltuk başına 2,1 litre yakıt tüketimine sahip yeni nesil uçağa kavuşacağı. Bu değerle, Almanya’da birinciyiz ve en popüler eğlence havayolu şirketi olarak, sürdürülebilirlik ve tatil temalarını sürekli olarak iç içe geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Airbus A330neo, en yeni A350 teknolojilerini A330 kârlılığı ve Airbus ortaklığıyla birleştiren gerçek bir yeni nesil uçak. Airspace kabin tasarımı ile donatılan A330neo, en yeni uçak içi eğlence sistemleri ve bağlanabilirlik ile dolup taşan benzersiz bir yolcu deneyimi sunuyor.

A330neo, Rolls-Royce Trent 7000 motorlarından güç alıyor ve artırılmış açıklığa ve A350’den ilham alan kanatçıklara sahip yeni bir kanat içeriyor. Uçak ayrıca, önceki nesil rakiplerine göre koltuk başına %25 daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu ile benzeri görülmemiş bir verimlilik seviyesi sağlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu