Haberler

Çin’den Kovid-19 misillemesi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ülkedeki Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle Çin’den gelen yolculara giriş kısıtlamaları uygulayan ülkelere aynı şekilde karşılık verileceğini duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesini hedef alan kısıtlamaların “bilimsel temelden yoksun” ve “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Pekin’in “Sıfır Kovid” politikasını gevşetme kararının ardından vaka sayılarının artmasıyla birlikte, ABD, İngiltere ve Fransa’nın da aralarında olduğu 10’dan fazla ülke Çin’den gelen yolculardan negatif test isteyeceğini açıklamıştı.

Sözcü Mao, “siyasi hedeflere ulaşmak için salgın önleme ve kontrol tedbirlerini manipüle etme girişimleri” olarak nitelendirdiği adımlar karşısında Pekin’in “mütekabiliyet ilkesi uyarınca karşılık verecekleri” uyarısında bulundu.

Sözcü ayrıca Çinli yetkililerin Dünya Sağlık Örgütü yetkilileriyle bir video görüşmesi gerçekleştirdiklerini ve bu görüşme sırasında “mevcut salgın durumu, tıbbi tedavi, aşılama ve diğer teknik konular hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ve salgının dünya çapında mümkün olan en kısa sürede sona erdirilmesine yardımcı olmak için teknik alışverişi sürdürme konusunda anlaştıklarını” söyledi.

Vakaların bildirilmesi zorunluluğu kaldırdığı için Çin’deki günlük vaka ve ölümlerin gerçek sayısı bilinmiyor.

Dünya genelinde 12’ye yakın ülke, son bir hafta içinde Çin’den gelen yolculara Kovid-19 testi zorunluluğu getirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu