Çevre

THY’ye World Finance’tan çevre ödülü

Türk Hava Yolları, uluslararası finans dünyasının saygın kuruluşlarından World Finance tarafından “En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu” ödülünün sahibi oldu. THY bu ödülü geçen yıl da almıştı.

İklim krizi havacılık sektöründe büyük zorlukları beraberinde getirirken; Türk Hava Yolları, gönüllü karbon dengeleme platformu CO2mission, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanımı, uçak içi sürdürülebilir ürünler ile uyguladığı atık yönetimi ve yolcularına sunduğu sürdürülebilir seyahat deneyimiyle ön planda yer almakta.

Alınan ödül ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; şunları söyledi:

“Türk Hava Yolları, 3 yıl içerisinde, dijitalleşme anlamında dünyanın ilk 3 hava yolundan biri olmayı stratejik hedeflerinden biri olarak belirlemiştir. Şirketimiz; ‘2050 Yılında Karbon Nötr Hava Yolu’ olma taahhüdü doğrultusunda; iklim değişikliği ile mücadele planlarına dahil ettiği ve 2022 yılı itibari ile başladığı Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF-Sustainable Aviation Fuel) kullanımını 2023 yılında ilave hatlar ekleyerek yaygınlaştırmıştır.

57 bin 581 ton yakıt tasarrufu

2008’den bu yana karbon ayak izini azaltmak için 100’den fazla operasyonel optimizasyon projesi yürüten Türk Hava Yolları, 2022’de 57.581 ton yakıt tasarrufu sağlayarak 181.379 ton sera gazı salımının önüne geçti.

Dünya finans ve iş çevrelerince önemli bir referans olarak kabul edilen World Finance Sürdürülebilirlik Ödülleri, sürdürülebilirliğin çevresel, ekonomik ve sosyal alandaki üç boyutunda en iyi uygulama örneklerine sahip kuruluşlara veriliyor.

Küresel bankacılık, finans ve sermaye piyasaları konusunda değerlendirme, yorum, makale ve haberlere ilişkin derlemelere yer veren World Finance, 2008 yılından bu yana farklı sektörlerde, alanında uzman jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle ülkelerin en iyi kurumlarını belirlemeyi hedefliyor.

THY, Boeing ve İTÜ çevre için el birliği

Geçtiğimiz günlerde THY ve İTÜ ev sahipliğinde Boeing’in de katıldığı toplantı ile çevre konusunda özel bir iş birliği anlaşması imzalanmıştı:

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu