Savunma

HAVELSAN’ın KAPGAN İKA’sı ilk atışını yaptı

HAVELSAN‘ın ana yükleniciliğinde geliştirilen KAPGAN Silahlı İnsansız Kara Aracı (İKA), 12.7mm makineli tüfek ile ilk atış testini başarıyla yaptı.

KAPGAN Orta Sınıf-2 Silahlı İnsansız Kara Aracı, ilk kez bu yıl SAHA EXPO’da sergilenmişti. Kısa süre içerisinde atış testlerine hazır hale getirilen KAPGAN İKA, 12.7mm makineli tüfek ile ilk atış testlerini başarıyla gerçekleştirdi.

SavunmaSanayiST’de yer alan haberde; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada İHA’larda edinilen tecrübe ve dünya çapındaki başarıyı diğer insansız sistemlerde de edinmekte kararlı olduklarını söyledi.

İnsansız kara araçlarında birçok Türk savunma sanayii şirketinin gerçekten başarılı çalışmalara imza attıklarına işaret eden Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bazı ürünlerimiz güvenlik güçlerimizin hizmetinde kullanılırken, bazılarına da yeni kabiliyetler kazandırma çalışmaları sürüyor. İnsansız kara araçlarımız bir yandan yeni silahlarını kuşanmaya da devam ediyor. 12,7 milimetre ağır makineli tüfekle ilk atış testlerini başarıyla geçen KAPGAN İnsansız Kara Aracımız da sahada görev yapan kardeşlerinin yanına gitmek için sabırsızlanıyor. Projede emeği geçen bütün firmalarımızı tebrik ediyor, bu alanda daha büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyorum.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu