Haberler

Bilgen: “Ekonomide yüzde 1 büyüme, havacılığa yüzde 2,5’luk büyüme sağlıyor”

ACI Word tarafından İstanbul’da düzenlenen Airport Experience Summit’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, ekonomide yüzde 1’lik bir büyemenin havacılıkta yüzde 2,5’luk artış sağladığını söyledi.

Kısa vadeli şokların özellikle savaşla devam ettiğini belirten Bilgen, “Kısa vadeli şoklar etkiliyor. Özellikle Ortadoğu’daki savaş nedeniyle günde 250 sefer iptal ediliyor. Jet yakıtı fiyatlarına ciddi bir artış var. Ama yine de ümitliyiz. Yıl başından bu yana bu kadar zorlu bir dönemdi yolcu sayısını Ocak ayından bu yana yüzde 2 artırdık. Büyümeye devam ettirdik. Bu büyüme ile birlikte yatırımlara devam etmek ok önemli.

Dünyada en çok havalimanına ev sahipliği yapan havalimanıyız. Toplam 110 tarifeli havayolu uçuyor. Tarifesiz havayolları ile bu rakam190. Bir yandan da havalimanı operasyon fiyatlarımız ucuz. Çünkü çok verimli çalışıyoruz” dedi.

ACI Word Genel Müdürü Justin Erbacci, son dönemde İstanbul Havalimanı’ndaki yolcu artışına dikkat çekti. İstanbul’un Londra Heathrow Havalimanı’nı geçmesinin çok önemli olduğunu belirten Erbacci “Sektör olarak dilimlerin azalması değil amacımız pastanın büyümesi. Bu zor günlerde büyümenin olması bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Hedef kargoda dünya liderliği

Selahattin Bilgen, kargodaki gelişmeye de dikkat çekerek “Kargo bizim için çok önemli. Hem yolcu hem kargo Avrupa birincisiyiz. Yıllık 2 milyon ton kargo hedefledik ama potansiyel iki katından daha fazla. Hong Kong yılda 5 milyon ton kargo yapıyor. Hava taşımacılığında kargo önemli bölüm yolcu uçaklarının altında. Global olarak da buna talibiz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu