Haberler

Bangladeş Hava Kuvvetleri’ne itfaiye aracı Volkan’dan

Bangladeş Hava Kuvvetleri tarafından seçilen Volkan İtfaiye’nin ürettiği 6×6 LION aracının testleri THK Selçuk Havaalanı’nda gerçekleştirildi. Hızlanma, Savrulma, Fren ve Pump and Roll testleri başarıyla tamamladı. Araç önümüdeki günlerde Bangladeş Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek.

İster sivil, ister askeri, bir havalimanı veya üste en önemli güvenlik sistemlerinin başında itfaiye araçları geliyor. Herhangi bir uçak kazasında, alarm verildiği an itfaiye aracının ikinci dakikada müdahaleye başlaması gerekiyor.

Bu konuda son yıllarda yaptığı ihracat hamlesi ile dikkat çeken Volkan İtfaiye, ürün yelpazesine yeni tasarımlarla geliştiriyor.

Farklı platformlar

Bu araçlar arasında LION serisi, farklı kapasite ve görevleri 8X8, 6X6 ve 4×4 platform üzerinde hizmet verebiliyor. Toplam ağırlığı 52, 42 ve 28 ton maksimum ağırlık ile görev yapılabiliyor. Araçlarda 8X8’de 2 adet Mercedes 625 beygir, 6X6 ve 4X4’da da 710-770 beygir gücünde Scania serisi motor kullanılıyor.

Çok hızlı hareket edebilen itfaiye araçları uçak yangınlarına müdahale için özel olarak tasarlandı.

“IF Design Award 2022” ödüllü araç, önümüzdeki günlerde Bangladeş Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek.

300 kişilik ekip

Halen Volkan İtfaiye’de 50’si mühendis toplam 300 kişi çalışıyor. ARFF olarak adlandırılan havacılık için özel itfaiye ve kurtarma ekiplerinin konseptine göre çalışmalar yapan Volkan İtfaiye kullanıcıya özel araçlar geliştiriyor.

 

Talep eden kurumun özelliklerine göre alınan ticari şase üzerine kendi teknolojilerini adapte ediyor. Sistem özel testlerden geçiriliyor. 

Dünyada 45 noktada kullanılan itfaiye araçları bugün eksi 35 dereceden artı 60 dereceye kadar farklı coğrafyalarda görev alıyor. 7/24 esasına göre hazır bekleyen araçlar alarm verilindiğinde 2 dakika içinde müdahale etmesi gerekiyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu