İHA

ABD Ordusu yeni nesil İHA arıyor

Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri, taktik sınıfta yeni nesil İnsansız Hava Aracı almak üzere çalışmalara başladı. Geleceğin Taktiksel İnsansız Hava Aracı Sistemi (FTUAS) Programı kapsamında tabur seviyesinde veya özel kuvvetler için kullanılacak sistemlerden dikey iniş-kalkış, sessizlik, GPS dışında seyrüsefer yapabilmek gibi özellikler isteniliyor.

Halen Amerikan Donanması tarafından kullanılan V-BAT gibi sistemler için imalatçılar tasarım çalışmalarına başladı. Araç ile tanışabilir ağırlıkla olması istenilen İHA sistemleri öncelikli olarak keşif amaçlı kullanılacak. 

RQ-7’lerin yerini alacak

Geleceğin Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi (FTUAS), projesinde ortaya çıkacak İHA sistemi, halen kullanımda olan RQ-7B Shadow’un yerini alacak. FTUAS, modern veri bağlantılarına, Elektro-Optik/Kızılötesi (EO/ IR) sensörlere, Kızılötesi/Lazer işaretçi/Lazer işaretleyici/Lazer mesafe bulucu, veri şifreleme, insanlı-insansız ekip oluşturma yeteneklerine sahip düşük ila orta irtifalı bir hava aracı olması hedefleniyor.

Otonom olarak çalışma yeteneği istenen projede, Modüler Açık Sistem Yaklaşımı ile tasarlanan FTUAS faydalı yükleri kolayca değiştirilebilir olması hedefleniyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu