Haberler

AVIC’ten iki AC311A helikopter teslimatı

Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu (AVIC), AC311A helikopterlerinden ikisini müşterilere teslim etti. AC311A tipi helikopterlerden ilki açık deniz petrol platformları ve genel havacılık konularında helikopter hizmeti sunan Çinli COHC tarafından satın alındı.

Çin’in ilk genel havacılık şirketi olan COHC (China Offshore Helicopter Service Corporation), yıllık yaklaşık 30 bin saatlik uçuş süresiyle Asya’daki en büyük sivil helikopter filosuna sahip ve Çin’deki genel havacılık uçuş süresinin yüzde 22’sini oluşturuyor.

COHC’nin AC311A helikopteri, bir stabilizasyon geliştirme sistemi, radyo altimetresi, uçuş veri kayıt sistemi ve VOR navigasyon ekipmanı içeriyor. Helikopter, Shenzhen Nantou Heliport’ta, elektrik hatlarının havadan kontrolü için operasyonel gereksinimler üzerine bir çalışma da dâhil olmak üzere çeşitli ortak araştırma projeleri için kullanılacak.

TİBET’E DÖRT HELİKOPTER

AVIC, ikinci AC311A helikopterini Tibet merkezli Himalaya Genel Havacılık Şirketi’ne teslim etti.

Himalaya Havacılık, yüksek düzlük alanlarda AC311A helikopterinin operasyon kabiliyetini doğrulamak üzere aylar önce AVIC’le dört helikopterlik bir anlaşma imzaladı.

AC311A helikopterinin deneme operasyonu, afet önleme ve azaltma kapasitesini artıracak ve Tibet’te bir havacılık acil kurtarma sisteminin kurulmasına yardımcı olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu