Haberler

AtlasGlobal mağdurları yarın basın açıklaması yapıyor

Maaşlarını ve tazminatlarını alamayan AtlasGlobal Havayolları’nın çalışanları, 23 Haziran’da saat 11.00’de havayolunun İstanbul Florya’daki eski genel müdürlük binasında ve saat 15.00’te Kadıköy’deki ETS Tur önünde basın açıklaması yapacak. 

Yaklaşık iki bin kişiden oluşan eski AtlasGlobal çalışanları A.Z.A.P (Atlas Zedeler Adalet Platformu) ismi ile kurdukları platformla hak arayışlarını sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy tarafından ücretlerinin ödeneceği vaadiyle çalıştıklarını kaydeden A.Z.A.P üyeleri, söz verilen üç buçuk aylık birikmiş ücretlerin alınmadığı gibi kıdem tazminatları dahil tüm haklarından mahsur bırakıldıklarını da belirtti. 

AZAP tarafından şu açıklama yapıldı:

“Biz kaptan pilotlar, hostesler, havaalanı personelleri, kabin amirleri ve şirketin beyaz yakalılarını, yani tüm AtlasGlobal çalışanlarını A.Z.A.P’ı (AtlasZedeler Adalet Platformu) kurmaya mecbur eden sürece; Bizler ilk kez Kasım 2019’da maaşlarımızı alamamaya başladık. Kaptan pilotlar 3 aydan fazla diğer çalışanlar da 3 ay şirkete duydukları güven sebebiyle güler yüzlerini eksik etmeden maaşsız çalışmaya devam etti. Bu süreç 3 ayı geçtiğinde kaptan pilotlarımız maaşlarının ödenmemesi halinde uçakları kaldırmayacaklarını ifade etti ve hemen ardından 14 Şubat’ta Murat Ersoy AtlasGlobal’in iflasını açıkladı. Böylece biz aylardır planı yapılan bir iflas kumpasının içerisinde olduğumuzdan habersiz şekilde maaşlarımızı aslında hiç alamayacağımızı bilmeden bedava çalıştırıldık. Bu süreçte Ocak sonunda çıkışı verilip iflasa kadar sigortasız şekilde çalıştırılan, 25/2’den işten çıkarılan arkadaşlarımız oldu. İşsiz kaldığımız günden beri içeride kalan maaşlarımız ve kıdem tazminatlarımızı istiyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu