HaberlerİHA

ASİSGUARD’un SONGAR ve AGGÖZ Radar Zirvesi’nde tanıtıldı

Ankara’da, Hacettepe Beytepe Kongre Merkezi’nde 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen fuarda ürünlerini, savunma sektörünün öncü kurumları ASFAT, HAVELSAN ve İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KRİMİNAL DAİRE BAŞKANLIĞI stantlarında sergileyen ASİSGUARD’ın SONGAR Drone Sistemleri ve AGGÖZ Elektro Optik Görüş Sistemleri ziyaretçilerden büyük ilgi topladı.

SONGAR’ın silahlı,  bombaatarlı ve  lazer silahı versiyonlarının tüm uygulamalarının görülebildiği stantta yetkiler ve savunma meraklılarının konuyla ilgili soruları da detaylıca cevaplandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları ve geri bildirimleri göz önünde bulundurarak geliştirilen ve Mehmetçiğin gözü-kulağı haline gelen Termal Uzak Mesafe Görüş, Çevresel Görüş, Sürücü Görüş Sistemleri’nden oluşan AGGÖZ Ailesi yenilikçi kamu ve savunma güvenliği teknolojileriyle öne çıkıyor.

AGGAÖZ Sistemi

AGGÖZ ailesinde; hareketli ya da sabit hedefleri zorlu hava koşullarında bile gerçek zamanlı olarak uzak mesafeden tanımlama, tespit ve takip etme, mesafesini ölçme ve atış yapma amacı ile geliştirilen AGGÖZ Soğutmalı ve Soğutmasız Uzak Mesafe Görüş Sistemleri; kara araçları için mürettebatın gece ve gündüz tüm hava şartlarında 360 derece çevresel farkındalığını sağlamak amacıyla tasarlanan AGGÖZ Çevresel Görüş Sistemi, gündüz ve gece koşullarında yakın engelleri algılayıp çevre bilincini arttırarak sürücüye güvenli bir sürüş desteği sağlıyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail DEMİR, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’ın da katıldığı ve konuşma yaptığı çeşitli oturumlar gerçekleştirilen Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi ile ilgili görüşlerini aktaran ASİSGUARD Genel Müdürü M. Barış Düzgün; “ASİSGUARD olarak savunma sektörünün genç ve dinamik firmaları arasında yer alıyoruz. Bugün kritik teknoloji ve üstün mühendislik kabiliyetlerimizle geliştirdiğimiz pek çok ürün ve sistemimiz sahada kullanılıyor, gelen geri bildirimlerle ürünleri daha da donanımlı hale getiriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bu alanda hep en iyisini ve en önemlisi maliyet etkin ürünler geliştirme hedefiyle hareket ediyoruz.  Zirvede ASFAT, HAVELSAN ve İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EGM Kriminal Daire Başkanlığı standlarında sergilenen SONGAR silahlı, lazerli, bombaatarlı drone sistemlerimiz AGGÖZ  Elektro-Optik Görüş Sistem Ailemiz, savunma sanayimizde ortak amaç doğrultusunda yerli ve milli ürünler geliştirmenin en somut örneğini teşkil ediyor. SONGAR’ın geliştirildiğinden bu yana Türkiye’nin önemli şirketleriyle iş birliklerine imza atarak birçok yeni versiyonunu ortaya çıkarttık. Bu sene de Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde iş ortaklarımızın stantlarında sizlerle buluşturduk’’ dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu