HaberlerHavalimanları

Antalya Havalimanı ihalesini 7 milyar euro teklifle TAV-Fraport kazandı

Antalya Havalimanı ilave kapasite artırımı, CIP Salonları işletmesi ihalesinin kazananı, halen terminal işletmesini de sürdüren TAV-Fraport ortaklığı oldu. TAV-Fraport ortaklığı, 25 yıllık süreçte Antalya Havalimanı için devlete 7 milyar euro ödeyecek.

Devlet Hava Meydanlar İşletmesi’nde (DHMİ) gerçekleştirilen ihale için  binasında gerçekleştirilen Antalya Havalimanı ihalesinde sürpriz bir şekilde Limak Vinci ortaklığı ilk etapta çekildi. Daha sonra kapalı teklifler açıldı.

Açık artırma ile gerçekleştirilen ikinci aşamaya TAV-Fraport ile Vnukovo Airport-İntekar Yapı Turizm arasında başladı. Açık artırmada son olarak 7 milyar euro teklif veren TAV ve Fraport, Vnukovo Airport-İntekar Yapı Turizm’in çekilmesiyle birlikte ihalenin kazananı oldu.

DHMİ 250 milyon euro daha artırdı

DHMİ’nin talebi üzerine TAV-Fraport teklif 250 milyon euro daha artırdı. Bu adımla birlikte Antalya Havalimanı’nın 25 yıllık işletmesi TAV-Fraport’un oldu.

Neler yapılacak

Antalya Havalimanı’nın yeni proje ile hem iç hem de dış hatlarında büyüme gerçekleştirilecek. CIP hizmetleri geliştirilecek.

Kira ödemesi 25 yıla yayılırken anlaşma ile birlikte toplam kira bedelinin yüzde 25’i DHMİ’ye ödenecek.

Antalya Havalimanı ile ilgili herhangi bir yolcu garantisi ve Hazine garantisi de bulunmuyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu