Haberler

Airbus’tan Beluga’ya bir test daha

Airbus, büyük boyutlu askeri kargoları Airbus Beluga A300-600ST uçağına taşımak için geliştirdiği yeni yükleme sistemini test ediyor.

Yeni sistemin ilk kez Alman Hava Kuvvetleri ile birlikte test edilirken, Beluga uçağına CH-53 tipi askeri nakliye helikopteri yüklendi.

CH-53 testinde helikopterin 1,5 saat içinde uçağa yüklendiği ve testin sorunsuz tamamlandığı açıklandı.

Airbus Savunma ve Uzay CEO’su Michael Schoellhorn konuya ilişkin açıklamasında, “Büyük boyutlu hava kargo kapasitesine olan talep artıyor. Kapasite kısıtlı ve mevcut jeopolitik gelişmeler ışığında birçok müşteri yeni, hızlı ve verimli çözümler arıyor. Ekiplerimiz, ağır askeri kargoları uçağa yüklemek için hızlı, verimli ve otonom çalışmayı kolaylaştırmak için dikkate değer bir çözüm üzerinde çalışıyor. Bu tür operasyonlar söz konusu olduğunda hız, çeviklik ve özerklik müşterilerimiz için çok önemli unsurlardır” dedi.

Airbus Savunma ve Uzay ekibindeki mühendisler tarafından geliştirilen, kendi kendini finanse eden yeni kargo yükleme sistemi ile şirket daha büyük ve ağır askeri kargoları taşıyarak kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Airbus’ın gelecek dönemde askeri alanda Beluga ile operasyonlara başlaması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu