Haberler

Air India Airbus’tan 250 uçak alıyor

Geçtiğimiz yıllarda özelleştirilen ve Tata Group tarafından satın alınan Air India, dün Boeing ile 220 uçak alım anlaşmasının ardından Airbus ile yapılan 250 adetlik uçak satışını paylaştı. Anlaşma, 140 A320neo ve 70 A321neo tek koridorlu uçak ile 34 A350-1000 ve altı A350-900 geniş gövdeli jeti kapsıyor.

Airbus teslimatın ilk partisine bu yıl sonunda başlayacak. Teslim edilecek ilk uçak, uzun menzilli A350-900 olacak.

Air India CEO’su ve Genel Müdürü Campbell Wilson, “Airbus, Air India’nın uzun süredir devam eden bir ortağı. Bu yeni uçaklar, Air India’nın kapsamlı dönüşüm ve büyüme stratejisi olan Vihaan.AI’yi sağlamada önemli bir rol oynayacaktır” dedi. 

Air India’nın yeni büyüme kapasitesi

“Bu dönüşümün temel unsurlarından biri, ağımızın hem yurt içi hem de yurt dışında önemli ölçüde genişletilmesi ve karada ve araçta bulunan ürünümüzün dünya standartlarında standartlara yükseltilmesidir. Bu sipariş, hem Airbus hem de Air India için yeni bir bölümün başlangıcını işaret ediyor.” Diye konuştu.

Airbus Ticari Başkanı ve Uluslararası Başkanı Christian Scherer, uçak tipleri hakkında şunları söyledi: “A350’nin benzersiz kapasitesi, Hindistan’ın uzun mesafe pazarının bastırılmış potansiyelini ortaya çıkaracak. Teknolojisi, uzun menzili ve eşsiz konforu, daha iyi ekonomi ve gelişmiş sürdürülebilirlik ile yeni rotalar ve yolcu deneyimi sağlayacaktır. A350’lerin yanı sıra, A320 Ailesi filoları, ülkedeki hava yolculuğunu yerel, bölgesel ve uluslararası düzeylere kadar demokratikleştirmeye ve karbondan arındırmaya devam etmek için verimli, çok yönlü varlık olacak.”

Hindistan’ın uzun menzilli uçuşlarına katkı

Önümüzdeki on yılda, Hindistan dünyanın en büyük nüfusuna sahip olacak, ekonomisi G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyecek ve gelişmekte olan bir orta sınıf hava yolculuğuna daha fazla harcama yapacak. Sonuç olarak, A350’nin hizmet vermek için iyi bir konuma sahip olduğu ABD, Avrupa ve Asya-Pasifik’teki uzun menzilli pazarlar da dahil olmak üzere Hindistan’daki yolcu trafiği hızla artacak.

A321neo, Airbus’ın en çok satan, tek koridorlu A320 Ailesinin en uzun gövdeli üyesi. İki sınıflı bir düzende 180 ila 220 yolcu ve daha yüksek yoğunluklu bir düzende 244’e kadar çıkabiliyor. A320neo, tipik olarak 140 ila 170 yolcu kapasiteli ve maksimum 180 yolcu kapasiteli, dünyanın en konforlu kısa ve orta mesafeli uçağı olarak standartları şimdiden belirledi. Çevresel performansı, önceki nesil uçaklara kıyasla en az yüzde 20 daha az yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunun yanı sıra yüzde 50 gürültü azaltma sağlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu