Haberler

AB Türkiye’yi listeden çıkardı

Avrupa Birliği (AB)’den gelen iyi haber kısa sürede tersine döndü. Hafta içinde sızan listede sınırların AB’nin dış sınırlarını açacağı ülkeler listesinde olan Türkiye son anda taslaktan çıkarıldı.

AB’nin 1 Temmuz’dan itibaren bazı şatların yerine getirilmesi koşuluyla Çin dahil 15 ülkeye sınırların açılması seçeneği ağırlık kazandı. 15 ülkenin bulunduğu söz konusu taslak listede bu kez Türkiye yer almadı.

AFP haber ajansının görüşmelere ilişkin aktardığı son bilgiye göre Türkiye şimdilik listeden çıkarıldı.

Cuma akşamı büyükelçi düzeyinde yapılan toplantıda birçok ülke konuyla ilgili görüş bildirmedi. Üye ülkelerin bugün Brüksel saati ile 18:00’e kadar görüşlerini bildirmeleri talep edildi. Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Hırvatistan’ın atılacak adımları belirleyeceği ifade edildi.

Son taslak listede bulunan ülkeler:

Cezayir

Avustralya

Kanada

Gürcistan

Japonya

Karadağ

Fas

Yeni Zelanda

Ruanda

Sırbistan

Güney Kore

Tayland

Tunus

Uruguay

Çin (Bazı koşulları yerine getirmesi halinde)

Avrupa Birliği’nin Pekin’e sınırlarını açması halinde Çin’in de aynı şekilde sınırlarını AB vatandaşlarına açması talep ediliyor.

Andorra, Monako, Vatikan ve Saint-Marin vatandaşlarının da AB’ye girişinin kabul edilme ihtimali yüksek.

Türkiye taslak listeden çıkarıldı

Taslak listede ABD ile Türkiye’nin yanı sıra Covid-19 vakalarının en çok görüldüğü ülkelerden Rusya ve Brezilya da yer almıyor.

Schengen bölgesinde serbest bir şekilde dolaşılabildiği için Avrupa Birliği kendi içinde koordinasyonu sağlamaya çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Şerefsiz, medeniyet maskesi altında insanlığını kaybetmiş adiler! Sırf Doğu Akdeniz’de hakkımızı almaya çalıştığımız için yapıyorlar bunu. Yapsınlar önemli değil ülkem böyle ucuz numaralarla dize gelmeyecek. Biz yine hakkımız olanı alacağız merak etmesinler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu