Haberler

Ahmet Bolat THY’de kabin memurlarının baş örtüsü takabilmesi için 2-3 hafta içinde karar alacaklarını açıkladı

Türk Hava Yolları’nda kabin memurları baş örtüsü kullanabilecek. Bu konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 2-3 haftaya konunun çözüleceğini açıkladı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında bundan yaklaşık 10 yıl önce baş örtüsü serbest bırakılmıştı. THY’de  genel müdürlük çalışanlarının arkasından yer hizmetleri şirketi TGS için de üniformada yeni bir yönetmelik ile isteyen personel için baş örtüsü kullanma imkanı sunulmuştu. 

Kabin memuru ve pilotlar için üniformada değişiklik yapılmadı

Ancak kabin memurları veya pilot gibi belirli üniforma taşıyan personel bu uygulamadan muaf tutulmuştu.

Linkedin hesabında THY hakkında haberleri paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’a bir okuyucu kabin memuru alımlarıyla ilgili “Başkanım pozitif ayrımcılığı tesettürede yapsaydınız. Ülkede başörtüsü sorunu kalktı yargıdan meclise kadar her mecrada kapalı çalışılırken neden kabinde yok. Keşke bunuda aşabilsek Ahmet Bolat başkanım” yazdı.

Bolat bu soruya “Betül onu da çözüyoruz, iki üç hafta ver bize!” Diye yanıtladı.

THY’nin ilk baş örtülü kabin memuru 

THY’nin ilk üniformaya baş örtü takan kabin memuru Hande Çoköksen olmuştu. 2015’te kapanma kararı alan Çoköksen, o dönem kullanılan lacivert üniformaların üzerine baş örtüsü takmaya başlamıştı.

Hande Çoköksen, 2005’ten bu yana Türk Hava Yolları’nın işletmesini gerçekleştirdiği devlet VIP uçaklarında görev yapıyordu. 

2016’da ise Hande Çoköksen, Ankara merkezli VIP Uçaklar Operasyon Müdürlüğü’ne atanmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu