Haberler

ABD’ye uçmanın yolu Minsk’ten geçiyor

Şeref SEZGİN

Türkiye’den ABD’ye gidecekler için Amerikan Büyükelçiliği bilgilendirme notu yayınladı. Doğrudan seferlerin bulunmadığını belirten büyükelçilik uçmak isteyenlere Beyaz Rusya’da Minsk üzerdinden Paris, Frankfurt veya Amsterdam’a geçebileceklerini, buradan da ABD’ya uçabileceklerine dikkat çekti. Büyükelçilik, Belavia Havayolları’nı kullanabileceklerini belirtti.

İŞTE O AÇIKLAMA

Şu anda Türkiye’den ABD’ye aktarmasız uçuş bulunmamaktadır. Tüm ABD uçuşları üçüncü bir ülkeye aktarma yapılarak gerçekleştirilmektedir. Yolcuların, biletlerini satın almadan önce aktarma yapacakları ülkenin giriş şartlarını araştırıp öğrenmeleri gerekmektedir. Aşağıdaki listede, aktarmalı olarak ABD’ye ulaşmanızı sağlayacak tarifeli uçuş seçenekleri sıralanmıştır. 

Uçuş ile ilgili tüm sorular (valiz hakkı, evcil hayvanlar, koltuk seçenekleri, vs.) hava yolu şirketine yöneltilmelidir. ABD Büyükelçiliği ve Konsoloslukları bu bilgileri yalnızca referans amaçlı olarak sunmaktadır; verilen liste her noktayı kapsamayabilir ve değişikliğe uğrayabilir. Amerikan vatandaşları, bilet satın almadan önce varış noktalarındaki aktarma seçeneklerini araştırmalıdırlar. Her durumda, Amerikan vatandaşlarının kendilerini ABD’ye ulaştıracak müteakip seyahati gerçekleştirebilmek için bilet satın almış olmaları gerekmektedir.

Belavia Havayolları ile Minsk’e

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 04:55’te, Belavia HavaYolları yolculara Istanbul’dan (IST) IST kalkış yapmak üzere Minsk üzerinden Paris, Frankfurt ya da Amsterdam yoluyla ABD’ye uçuş yapma imkanı sunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’ne doğrudan uçuş imkanı veren bu şehirlerin transit geçilmesine ilişkin bilgiler aşağıdaki linklerde yer almaktadır. Yolcuların, hava yolu şirketleri veya seyahat acentaları ile irtibata geçerek uçuş biletlerini rezerve etmeleri ve valizlerini son varış noktalarına ulaşacak şekilde teslim edebileceklerinden emin olmaları gerekmektedir.

AÇIKLAMANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu