Haberler

ABD Savunma Bakanlığına özel 5G altyapısı geliştiriliyor

ABD Savunma Bakanlığı, Lockheed Martin ile 5G test altyapısı oluşturması için 19,3 milyon dolarlık Prototip Proje Anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamındaki çalışmaların hemen başlaması ve 2024’te tamamlanması planlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (DOD), Lockheed Martin ile Araştırma ve Mühendislikten Sorumlu Savunma Bakanlığı Ofisi (OUSD R&E) ve ABD Deniz Piyade Kolordusuna 5G iletişim ağı test altyapısı oluşturması için 19,3 milyon dolar değerinde bir Prototip Proje Anlaşması imzaladı.

Açık Sistemler Birlikte Çalışabilir ve Yeniden Yapılandırılabilir Altyapı Çözümü (OSIRIS) olarak bilinen test altyapısı Lockheed Martin’in müşterilerinin kara, hava, uzay, deniz ve siber alandaki tüm operasyonlarına hızlı ve etkin şekilde 5G teknolojisinin entegrasyonunu sağlayan 5G.MIL programı için kilit bir öneme sahip.

Lockheed Martin yetkilisi Deon Viergutz, OSIRIS’in Lockheed Martin’in 5G.MIL projesini kanıtlaması için kritik bir önemi olduğunu ifade etti. Devamında ise 5G teknolojisinin askeri amaçlı kullanımına ilişkin şunları kaydetti:

“Askerlerin performanslarının arttırılması için daha yüksek bant genişliği ve düşük gecikmeli veri hızlarına sahip 5G dalga formlarının, yazılım ve donanımın teknik kabiliyetlerini savunma ürünlerimize entegre ediyoruz. Bu sayede askerlerin dünyanın herhangi bir yerinde rahatça iletişim kurabilmelerini ve operasyonlarını gerçekleştirebilmelerini sağlamak istiyoruz.”

OSIRIS programının hızlı deney ve çift kullanımlı uygulama prototipleme sağlayan test tesislerine duyulan ihtiyacın karşılanmasına yardımcı olması bekleniyor. Test altyapısının ise 5G ağı ve DOD platformları arasında bu alanda daha fazla ortak çalışma alanı sağlaması bekleniyor.

Lockheed Martin ve alt yükleniciler olan DISH Wireless, Intel Corporation, Radisys Corporation ve Rampart Communications, Inc. ile birlikte ABD Deniz Piyadeleri Pendleton Üssünde 5G ağı test altyapısını oluşturacak. Çalışmaların hemen başlaması ve 2024 eylülde tamamlanması bekleniyor.

Lockheed Martin 5G.MIL

Lockheed Martin’in 5G.MIL çözümleri, tüm savaş alanı varlıklarında kesintisiz, esnek ve güvenli bağlantı ve veri akışı sağlamak için askeri iletişimi taktik ağ geçidi yetenekleri (“.MIL”) ve gelişmiş 5G teknolojisi (5G) ile birleştirir. Bu çözümün kullanılması ile de savaş alanında hızlı ve yerinde eylem yeteneğini kazanılmış olur.

Beşinci Nesil (5G) iletişim sistemleri, yapay zekanın gücünden tam olarak yararlanmak için otonom sistemler gibi uç cihazlar ve platformlar için gereken daha güvenilir, daha yüksek verim ve ultra düşük gecikmeli bağlantı sağlar. 5G’yi mevcut askeri iletişim ve veri bağlantılarıyla entegre ederek, askerlerin dünyanın herhangi bir yerinde rahatça iletişim kurabilmelerine ve operasyonlarını gerçekleştirebilmelerine imkan tanınmış olur.

Kaynak: SavunmaSanayiST- Lockheed Martin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu