HaberlerHavayolları

60 yaş üstü pilotlara ‘eve gidin’

CNN Türk’te Hakan Çelik’in programına konuk olan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 60 yaş ve üzerinde bulunan pilotlar için “Risk görüyoruz, eve gidin dedik” açıklaması yaptı. 

Önemli açıklamalar yapan İlker Aycı, “Ben hiç bir arkadaşımın işten çıkmasını, çıkartılmasını istemiyorum. Çalışanlarımızın iş akdini korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Birlikte başaracağız. Bazı fedakarlıklar yapacağız. THY’nin dünyanın dört bir tarafına ulaşma, vatandaşımızın getirilmesi, önemli malzemenin hızla getirilmesi için şirketimizin büyük önemi var” dedi.

YABANCI PİLOTLAR BURADA KALMAK İSTEDİ

İlker Aycı, yabancı pilotların durumuna da değindi:

“500’ün üzerinde yabancı pilotumuz var. Bu pilotlar içinde 50’den fazla ülke vatandaşı bulunuyor. Süreç içinde onları daha iyi bilgilendirmek için çalışan destek hattı kurduk. Çoğu burada. Kendilerini daha güvenli buldular. 60 yaş üstü pilotlarımıza evlerinize gidin dedik. Risk görüyoruz” dedi.

YÖNETİCİLERE KESİNTİ YAPILACAK

“Tüm yönetim kurulu üyeleri, yöneticiler bazı fedekarlıkta bulunacaklar. Karar önümüzdeki günlerde çıkacak. Yüksek maaşlı çalışanlardan çok, az maaş alanlardan az kesinti yapılacak. Ayakta duracağız”

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu