Haberler

18 yıl havalimanında yaşayıp, ‘The Terminal’ filmine ilham vermişti; öldü

Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’nda 18 yıl yaşayan ve 2004 yapımı ‘The Terminal’ filmine ilham veren Mehran Karimi Nasseri, yaşamını yitirdi.

1945’te İran’ın Huzistan bölgesinde doğan Mehran Karimi Nasseri, 1980’lerin sonlarında annesini aramak için İran’dan İngiltere’ye uçakla yolculuk yapmıştı. Burada belgeleri olmadığı için sınır dışı edilen Nasseri, daha sonra Amsterdam ve Berlin’den de sınır dışı edildi.

Mehran Karimi Nasseri, başka gidecek yeri olmadığı için Paris’teki havalimanının 2F Terminali’nde yaşamaya başladı.

THE TERMINAL FİLMİNE İLHAM VERDİ

Nasseri’nin havalimanında kalma hikâyesi, Tom Hanks’in başrolünde olduğu Stephen Spielberg’in yönettiği, 2004 yapımı The Terminal filmine ilham konusu oldu.

Nasseri, 1999’da mülteci statüsü ve Fransa’da kalma hakkı verilmesine rağmen, havalimanında yaşamaya devam etti. Bir hastalık tedavisi için hastaneye kaldırıldığı 2006 yılına kadar havalimanında kaldı. Fransız Libération gazetesinin haberine göre, daha sonra filmden aldığı parayı kullanarak bir pansiyona yerleşti.

Bir havalimanı yetkilisi AFP’ye verdiği demeçte, Nasseri’nin birkaç hafta önce Charles de Gaulle havalimanına geri döndüğünü ve burada eceliyle vefat ettiğini belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu