Haberler

Aycı’dan tahliye açıklaması

Kazakistan’daki krizde eşiyle İstanbul’a kargo uçağıyla dönem THY Yönetim Kurulu Başkanı, gece yarısında tahliye operasyonunu yapacak Boeing 777 ile tekrar Almatı’ya gitti. Aralarında 65 kişilik THY, MNG, ACT ve Azerbaycan’da Silk Way kargo personeli ile toplam 167 yolcu ile İstanbul’a döndü.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı; “Uçuşların sağlanabilmesi konusunda, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımız, Dışişleri ve Ulaştırma Bakanlarımız, TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener olmak üzere THY ailesi, ekibim ve şahsım adına herkese teşekkür ediyorum.

Kazakistan’da yaşananlar sonrasında Almatı’ya inen ilk sivil yolcu uçağı Türk Hava Yolları’na aitti. Toplam 167 yolcusuyla birlikte Türkiye’ye döndü. Bu yolcular içerisinde 65 personelimiz var. 102 seyir yolcumuz var. 65 yolcu içerisinde 26 THY pilotu, 4 loadmaster ve 2 teknisyenimiz var bunun dışındaki ekiplerde MNG, ACT ve Silkway’in personelidir. Bu uçakla birlikte Türkiye’ye ulaştırılmaları çok önemliydi. Kazakistan ile Türkiye dost ve kardeş ülkedir. İki ülke arasında yapılan görüşmeler sonrasında bu tahliye uçuşunun yapılması sağlandı” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu