Ekonomi

Rusya’da Türkiye tatili BAE’nin 3 katı

Rusya’da, Türkiye’de haziran ve temmuz ayı tatili fiyatlarının Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) fiyatların 3 katına kadar çıktığı belirtiliyor.

ATOR İcra Direktörü Maya Lomidze, 2023 sezonunda Rusya’da önce çıkacak destinasyonlara ve fiyat değişimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye tatilinin BAE tatilinden iki kat pahalı olduğuna dikkat çeken Lomidze iç pazarda durumun fena olmadığını, ulaşım sorunlarına rağmen Kırım’ın 2023 sezonunda en çok tercih edilen ilk 3 destinasyondan biri olacağını kaydetti. Lomidze, buna rağmen Kırım’a dönük talebin savaş öncesinden yüzde 30 daha düşük olacağına işaret etti.

‘Türkiye’deki fiyatlar BAE’dekinin 3 katına kadar çıkıyor’

TurizmGüncel’de yer alan haberde; Türkiye tur fiyatlarındaki değişim ile ilgili de açıklama yapan Maya Lomidze “Türkiye’de iyi bir 5 yıldızlı otelde bir haftalık aile tatilinin haziranda 300 bin, temmuzda ise 350-380 bin ruble olacağını tahmin ediyoruz. Türkiye’deki otellerin fiyatları, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) aynı segment otellerin fiyatından yüzde 50 ile 3 kat arasında daha yüksek.” dedi.

‘Her şeye rağmen en fazla talebi Türkiye alacak’

BAE’nin yüksek sezonu olmadığı için yaz döneminde bu ülkede tatilin daha uzun olacağını kaydeden Lomidze, BAE otellerinin bu döneme özgü özel indirimler uyguladığına dikkat çekti. Lomidze, her şeye rağmen Türkiye’nin en fazla talep alan destinasyon olacağını sözlerine ekledi.  ATOR İcra Direktörü ayrıca, yaz aylarında en fazla talep alacak ilk 5 destinasyondan birinin de Tayland olacağına işaret etti.

Rusya’dan 7 ülkeye direkt olarak deniz tatiline gidilebiliyor

Rusya’dan 30 ülkeye düzenli uçuş yapıldığını belirten Maya Lomizde “Ancak spesifik olarak turizmden bahsedersek direkt uçuşlarla deniz tatiline gidilebilecek ülkelerin Türkiye, BAE, Sri Lanka, Tayland, Seyşeller, Maldivler ve Mısır olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu