Havalimanları

Hatay Havalimanı kapatıldı, yeni pist yapılacak

Deprem sonrasında fay hattı nedeniyle ciddi kırılmaların yaşandığı ve uzun süredir açılamayan Hatay Havalimanı ile ilgili karar çıktı. 8 aylığına kapatılan havalimanına yeni bir pist inşa edilecek.

Kahramanmaraş merkezli deprem bölgede büyük bir yıkıma neden olurken binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Fay hattı üzerine inşa edilen pist nedeniyle Hatay Havalimanı ilk günden itibaren uçuşlara kapatılmak zorunda kalmıştı.

Toplam 7 noktadan kırılan havalimanı pisti için İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, TAV Havalimanları ile DHMİ ekipleri yoğun olarak çalışma yaparak pisti faal hale getirmek üzere ciddi çaba harcanmıştı.

Geçici olarak yapılan tamirlerin ardından nihai karar alındı. Mevcut pistin yerine Hatay’da yeni bir pist inşaatı gerçekleştirilecek.

Milletvekili Yayman’dan açıklama

Gelişmeleri takip eden AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hasan Yayman oluşan hasarın çok büyük olduğunu yeni bir pist yapılacağını açıkladı:

“6 Şubat günü yaşanan deprem dünya tarihinin en büyük depremlerinden biriydi. 200 atom bombasının neden olabileceği tahribata neden oldu. Kıtalar yer değiştirdi. Biz bugün o tahribatları gidermeye çalışıyoruz. Bunların arasında Havaalanı da var. Pist 7 yerinden kırıldı. Pisti yeniden kaldırıp yerine yeni pist yapılacak. Biz bu çalışmaların 8 ay içerisinde bitirileceğini düşünüyoruz. Biraz uzun sürebilir ama çabamız zamanında veya zamanından önce bitirmektir. Hem şehirlilerimiz merak etmesinler meseleyi baştan sona kadar takip edeceğim”

Eski Bakan Eroğlu: Hatay Havalimanı oraya sosyal baskı ile yapıldı

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu