Finans

Pegasus 4’üncü çeyrekte dünyanın en yüksek faaliyet kâr marjına sahip havayolu oldu

Airline Weekly tarafından hazırlanan ve borsada işlem gören havayolu şirketlerinin bilanço analizlerinde Pegasus Havayolları, yüde 25’lik faaliyet kâr marjı ile en yüksek orana ulaşan havayolu oldu. Liste sıralamasında THY yüzde 14’lük oran ile 16’ncı sırada yer aldı.

Değerlendirme, Airline Weekly tarafından geçen yılın son çeyreğine ait rakamlar üzerinden yapıldı.

Pegasus’u, Panama’nın ulusal bayrak taşıyıcı havayolu COPA yüzde 25 ile takip ederken Air Arabia da yüzde 21 ile üçüncü sırada yer aldı. Kârlı şirketler arasında yüzde 21 ile Thai 4’üncü, yüzde 17 ile Chorus (Amerikan Havayolları bünyesinde) beşinci sırada yer aldı.

Geçen yıl 431 milyon Euro kâr

Pegasus Havayolları, geçen yıl gösterdiği yüksek performans ile 431 milyon Euro kâr elde ederek salgın sonrasında yaralarını sarmıştı.

Yolcu sayısını 26,9 milyona, cirosunu da Euro bazında yüzde 139 artıran havayolu, 2023’e umutla bakarken, 2023 hedefini de en az yüde 20 büyüme olarak öngördü.

Dünyanın en kârlı havayolları sıralaması

THY listede 16’ncı sırada

Türk Hava Yolları ise yüzde 14’lük faaliyet kâr marjı ile listede 14’üncü sırada. THY bu oranla Delta, United, American, Asiana, LATAM gibi şirketleri geride bırakmış durumda.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu