Haberler

THY personel çıkartacak mı?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya konuştu. Lufthansa’nın 20 binin üzerinde personel çıkardığı ve pilotlarının da yüzde 47 maaş kesintisine gittiği bu günlerde THY’ni durumunu soran Alçı’ya “2022-23’e kadar 2019 rakamlarına dönebilme beklentisi yok. Yani önümüzdeki 2-3 yıl ancak yaralar sarılmaya çalışılacak” diyen İlker Aycı, çalışanların işlerini kaybetmemeleri, bu süreci sıfır iş kaybı ile atlatmak için ellerinden geleni yaptıklarının özellikle altını çizdi.

“SENDİKANIN ANLAYIŞLI OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

“Burada sendikanın anlayışlı olması çok önemli. Bazı düzeltmeler yapmadan bu süreçten çıkamayız. Lufthansa binlerce kişi çıkarırken biz tek bir kişinin ekmeğine zarar gelmesin istiyoruz. Bunun için karşılıklı fedakarlık çok önemli. Bir an önce bir oran üzerinde anlaşmamız gerekiyor her geçen gün çalışanlarımızın aleyhine işliyor.”

Negahan Alçı, son günlerde gündeme gelen AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın kardeşi Ümmet Şenocak’ın Özel Kalem Operasyon Müdürlüğü’ne, BDDK Başkanı ve aynı zamanda THYOPET Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Ali Akben’in oğlu Feyyaz Akben’in de Yolcu Hizmetleri Müdürlüğü’ne atanmasını sordu.

İlker Aycı “Müdür olmaya kıdemi, çalışma süresi kafi iki kişiden bahsediyoruz Nagehan Hanım. CV’leri, çalışma süreleri yetersiz olsa tartışılır ve tartışılmalıdır ama ortada böyle bir durum yokken aile bağları üzerinden insanları adam asmaca ile değerlendirmek doğru değil.

Bunlar üzerinden THY’yi yıpratanlara cevabımız şirketimizin vazgeçmediğimiz kadrolarıyla elde ettiği başarıları. Biz ailesine, ismine değil, ehliyetine, liyakatine, performansına ve emeğine bakıyoruz. Seçimlerimiz yanlış olsa bu sonuçlar gelmezdi” dedi.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. pilotlardan %47 kesiyor cunku ucmuyorlar. thy’de yayilan soylentiler ne diyor? herkesten %50 kesinti. ne alaka? ben her gun ise gidecegim ama birilerinin gonlu olsun diye ayni oranda kesintiye mi maruz kalacagim? gecen sene bu arkadaslar kendilerine gore zam alirken neredeydi bu esitlik, adalet anlayisiniz? guldurmeyin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu