Türk Savunma Sanayi

Çad’ın HÜRKUŞ ve ANKA’sı boy gösterdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) geçtiğimiz aylarda önemli ihracat teslimatlarından birini Çad’a gerçekleştirmişti. Teslim edilen HÜRKUŞ ve ANKA’lar düzenlenen tören ile tanıtıldı. Çad mühimmat olarak ROKETSAN’dan aldığı MAM-L ve C mühimmatlarını kullanıyor.

HÜRKUŞ için açık gri renk boyama ve uçağın burnunda yer alan motif dikkat çekti. TUSAŞ, geçtiğimiz nisan ayında 3 adetlik HÜRKUŞ eğitim ve yakın hava destik uçağını Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Airbus A400M nakliye uçakları ile bölgeye göndermişti.

Çad Hava Kuvvetleri’nin pilot ve teknisyen eğitimleri Ankara’da TUSAŞ tesislerinde tamamlanmıştı. Uçaklarını Nisan ayında teslim alan Çad halen uçuşlarına yüksek operasyon oranı ile devam ediyor.

HÜRKUŞ, Çad’tan önce Nijer’e teslim edilmişti. Nijer Hava Kuvvetleri de 2 adet HÜRKUŞ’u envanterine almıştı. Özellikle silahlı model, Afrika için önemli bir satış potansiyeli oluşturuyor. Bu konuda TUSAŞ bölgeye tanıtımlar gerçekleştiriyor.

ANKA’lar Çad’ta

HÜRKUŞ ile birlikte TUSAŞ ayrıca ANKA İHA ve SİHA sistemini de Çad’a ihraç etti. MALE sınıfındaki ANKA sistemi, Çad tarafından başarıyla kullanılıyor. İki sistem olarak satışı yapılan ANKA’lar için teslimatın geçtiğimiz günlerde tamamlandığı öğrenildi.

ANKA’nın son aylarda müşterileri arasında Çad’ın yanı sıra Endonezya ve Cezayir de katılmıştı.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu