Türk Savunma Sanayi

Bangladeş ilk TRG-300 Kaplan füzesini teslim aldı

Roketsan, Bangladeş Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik olarak TRG-300 KAPLAN Çok Namlulu Satıhtan Satha Füze Sistemi teslimatı gerçekleştirdi.

Savunmasanayist.com sitesinin haberine göre, Bangladeş Silahlı Kuvvetleri’nin Roketsan tarafından milli imkanlarla geliştirilen TRG-300 KAPLAN Çok Namlulu Satıhtan Satha Füze Sistemi tedarik ettiği, geçtiğimiz aylarda Bangladeş Genelkurmay Başkanı tarafından açıklanmıştı. Bangladeş Genelkurmay Başkanı Orgeneral Aziz Ahmed; Roketsan TRG-300 KAPLAN Füzesi’nin, Haziran 2021’e kadar Bangladeş Ordusu’na teslim edileceğini açıklamıştı.

Edinilen bilgiye göre; Roketsan, Bangladeş Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ahmed’in de belirttiği tarihten önce Bangladeş Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik TRG-300 KAPLAN Füze Sistemi teslimatını gerçekleştirdi. Türkiye’den eğitimlerini tamamlamalarına müteakiben ülkelerine dönen 40’dan fazla Bangladeş Ordusu personeli, teslim edilen TRG-300 KAPLAN Alayı’nın personeli olarak görevlerine başladı.

TRG-300 KAPLAN Füzesi

TRG-300 KAPLAN Füzesi, Roketsan tarafından TR-300 KASIRGA Topçu Roketi’nden elde edilen tecrübeler ile geliştirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak ve Suriye’ye yönelik icra edilen sınır ötesi harekatlarda aktif olarak kullanılan KAPLAN Füzesi, askeri literatürde ‘Combat Proven’ olarak tabir edilen muharebe sahasında kanıtlanmış olması özelliğiyle güvenilir bir sistem olarak öne çıkmaktadır.

Türk Kara Kuvvetleri Envanterindeki Yerli Füzeler

Azami 120 kilometre menzili bulunan TRG-300 KAPLAN Füzesi, düşük dairesel sapma (CEP) değeri ile kara hedefleri üzerinde güçlü etki oluşturma kabiliyetine sahiptir. Ayrıca KAPLAN Füzesi, elektronik harp faaliyetlerine karşı da dirençli yapıya getirilmiştir.

Daha önce Azerbaycan Ordusu tarafından da tercih edilen KAPLAN Füzesi, ihracat performansı ile dikkat çekiyor. (www.savunmasanayist.com)

KAPLAN Füzesi Teknik Özellikler

Teknik Özellikler

Blok I Füzesi Blok II Füzesi
Çap 300 mm 300 mm
Ağırlık 585 kg 670 kg
Menzil 30 – 120 km 20 – 90
Güdüm Küresel Konumlama Sistemi + Küresel Uydu Konumlandırma Sistemi Destekli Ataletsel Navigasyon Sistemi Küresel Konumlama Sistemi + Küresel Uydu Konumlandırma Sistemi Destekli Ataletsel Navigasyon Sistemi
Kontrol Elektromekanik Tahrik Sistemli Aerodinamik Kontrol Elektromekanik Tahrik Sistemli Aerodinamik Kontrol
Yakıt Tipi Kompozit Katı Kompozit Katı
Harp Başlığı Tipi Tahrip + Çelik Bilyeli Tahrip + Çelik Bilyeli
Harp Başlığı Ağırlığı 105 kg 190 kg
Tapa Tipi Çarpma ve Yaklaşmalı Çarpma ve Yaklaşmalı
Doğruluk (CEP) ≤ 10 m ≤ 10 m

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu