Havayolları

THY Kanada’da büyüyor

Ciddi göç alan Kanada, aynı zamanda havayolları için uluslararası pazarda önemli bir pazar. Dünyanın dört bir tarafından havayollarının gözü bu pazarda olsa da Kanadalılar zaman zaman uçuş izinleri konusunda ayak sürebiliyor. ABD gibi ‘open sky’ yani yeterli istenilen noktaya hemen uçuş izinleri çıkmıyor. 

Bu pazarın önemli oyuncularından biri de Türk Hava Yolları. 2009’da ilk uçuş noktası olan Toronto’yu açan THY, tam 5 yıl sonra bu sefer Montreal için izin aldı. Üçüncü nokta olan Vancouver ‘ın izni ise geçen yıl çıktı. Türkiye-Kanada arasındaki anlaşmaya göre THY 9 Haziran 2020’den itibaren İstanbul Havalimanı’nda Vancouver’a uçmaya başlayacak. İlk etapta verilen uçuş izni, haftalık üç karşılıklı seferi içeriyor.

BOEING 787 İLE UÇULACAK

THY seferlerini geçen yıl filosuna kattığı Boeing 787-9 tipi uçaklarla gerçekleştirecek. Dreamliner’da kabin 30’u business, 270’i de ekonomi toplam 300 koltuktan oluşuyor. Aynı zamanda Türk Hava Yolları’nın Kuzey Amerika’daki 15’inci uçuş noktası olacak Vancouver ile aynı zamanda Kanada ile birlikte ABD’nin kuzey doğu tarafındaki pazara da hitap edilmesi planlanıyor.

645 DOLARA VANCOUVER

THY, açılışa özel bir promosyon da yapıyor. Ekonomi sınıfı için İstanbul’dan tüm vergiler dâhil gidiş-dönüş 645 Amerikan Doları’ndan başlayan ücretlerle seyahat edilebilecek. 

Hâlihazırda haftada 6 kez Toronto’ya ve haftada 3 kez de Montreal’e olmak üzere Kanada’ya toplam 9 sefer düzenleyen bayrak taşıyıcı havayolu, Vancouver uçuşlarıyla birlikte Kanada’ya haftada 12 sefer sağlayacak.

AIR CANADA SESSİZ

THY’nin 2009’da ilk Kanada uçuş iznini almasının ardından Air Canada da 2013’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na uçmaya başlamıştı. Ancak havayolu Şubat 2017’de seferlerini durdurmuştu. Air Canada, talebin düşmesinin yanı sıra terör saldırılarının da bu kararda etkili olduğuna dikkat çekmişti.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu