HavalimanlarıHavayolları

İstanbul Havalimanı’nda Çin seferleri yeniden başladı

Salgının başlamasıyla duran Türkiye-Çin arasındaki uçuşlar, 8 Ocak itirazı ile yeniden başladı. Çinli havayolu şirketi China Southern Airlines, Boeing 787-900 tipi uçakla ile 240 yolcu ile ilk seferini gerçekleştirdi.

Boeing 787-900 tipi uçakla ile yapılan seferde 240 yolcusunu alan China Southern Airlines, Guangzhou’ya uçtu. Sefer öncesi bilet işlemlerini gerçekleştiren yolculara, kontuarda çikolata ikram edildi.

Tören düzenlendi

İstanbul Havalimanı gidiş katı arındırılmış salon A2 kapısında ilk uçuş için tören düzenlendi. İlk uçuş hakkında konuşan China Southern Airlines Türkiye Genel Müdürü Wen Demei, İstanbul’dan Guangzhou’ya uçuş düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA, Gözen ve Çelebi yer hizmetlerine teşekkür eden Demei, “Yolcularımıza da teşekkür ederim. Sizlerin güvenin kazanmak için hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Pandemiden önce Türkiye Çinli turistlerin en önemli turizm destinasyonlarından biri oldu. Pandemiden dolayı maalesef uçuşlarımızı durdurmak zorunda kaldık. Ben inanıyorum gelecek yıllarda Türkiye’de önemli bir ponatsiyer var. Çin’in en büyük hava yolu şirketi olarak Çin ve Türkiye arasında köprü görevi görmeye arzuluyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Pandemi kısıtlamaları kaldırıldı”

İGA Havacılık Geliştirme Direktörü Majid Khan ise Vuhan’dan sonra Guangzhou’ya da İstanbul’dan sefer başlatıldığını belirtti. Khan, “Çin’deki kısıtlamalar kaldırıldı. Pandemi önce Türkiye’ye Çinli turistler için önemli bir turistik destinasyon haline gelmişti. İstanbul Havalimanı’nda Çinli yolcular için çok şey var. Çince konuşan personelden, Çince yönlendirmelere kadar her şey var.” açıklamasında bulundu.

İstanbul’dan Guangzhou’ya giden yolculardan Cheng Qoing, direk uçuş başlamasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bilet fiyatlarının uygun olduğunu belirten Quing, “Fiyatlar çok yüksek değil, ödeyebiliyoruz. Gelecekte Çin’in diğer kentlerine de direk uçuş başlamasını bekliyoruz. Buradaki insanların çoğu benim gibi transfer yolcusu. Çoğu İngiltere’den geldi. ” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu