İGA Güvenlik Görevlisi Burcu Kırca, Giresun’da selde hayatını kaybetti

Giresun’un Görele ilçesinde dün meydana gelen selde, İGA İstanbul Havalimanı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Burcu Kırca (26), kardeşi Burçin (31) ve anneleri Zekiye Kırca (55) hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri iki kız kardeşi cansız bedenlerine ulaşıldı. Bu sabah itibari ile Zekiye Kırca’nın cansız bedeni olay yerinden yaklaşık 5 km mesafede ulaşıldı.
Bölgede Sis Dağı’nda etkili olan sağanak yağışın ardından Zıva Deresi’nin su seviyesi hızla yükselmeye başladı. Bu sırada dere kenarında ailecek piknik yapan Kırca ailesi, hızla gelen sulara kapıldı.
Olay sırasında baba Mehmet Kırca kendi imkânlarıyla kurtulurken, eşi Zekiye Kırca ile kızları Burcu ve Burçin Kırca sel sularına kapıldı.
Yaşanan sel felaketinin ardından AFAD, jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), DSİ ve sağlık ekiplerinden oluşan 80 kişilik ekip bölgede arama kurtarma çalışmaları başlattı.
Dün gece Burcu Kırca’nın cansız bedeni bölgeye 9 kilometre mesafede, kız kardeşinin ise olay yerinden yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Çavuşlu sahilinde bulundu.
Anneye de ulaşıldı
Bu sabah itibari ile iki kız kardeşin ardından anne Zekiye Kırca da bu sabah ölü bulundu.








