Teknoloji Arge

‘Açık Kaynak’ genelgesi Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ‘Kaynak Kodlu Yazılım Kullanımı Genelgesi’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; açık kaynağa geçiş süreci hızlanacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan Genelge yeni bir dönemi başlatıyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Kamuda Açık Kaynak Kodlu Yazılım Kullanımı’ genelgesine ilişkin HAVELSAN’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“AÇIK KAYNAK GENELGESİ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Genelge yeni bir dönemi başlatıyor. Kamuda Açık Kaynak Kodlu Yazılım Kullanımı Genelgesi açık kaynağa geçiş sürecini hızlandıracak.

HAVELSAN’IN TECRÜBESİ

Uzun yıllardır açık kaynak yazılımlar üzerine çalışarak uzmanlaşan HAVELSAN ise gerçekleştirdiği açık kaynak dönüşümlerle bu yeni sürecin en önemli kurumlarından biri olmaya aday.

5 MİLYON SATIR KOD TAMAM

Türkiye Açık Kaynak Platformu kurucu üyesi olan HAVELSAN, şu ana kadar ekosistemle 5 milyon satır açık kaynak kod paylaştı, toplamda 10 milyon satır kodu yazılım ekosistemi ile paylaşacak.

3 ÖNEMLİ KURUM ODAK’TA

HAVELSAN; şu ana kadar Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Ticaret Bakanlığında açık kaynak yazılım dönüşüm sürecini ODAK’la başlattı. Millî Savunma Bakanlığında Pardus açık kaynak göç projesini de HAVELSAN hayata geçirdi.”

Açık kaynak yazılımlar ile ilgili çalışmalar hakkında detay: https://odak.works/

Kurumlarda kullanıma alınan ODAK ürünü hakkında detay: https://odak.works/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu