Savunma

İngiltere’de ABD’nin B-1B’lerinin durduğu Fairford Üssü’nde güvenlik operasyonu

İngiltere’de, ABD Hava Kuvvetleri’nin B-1B bombardıman uçakları ve diğer uçaklarını konuşlandırdığı RAF Fairford üssü yakınında sabah saatlerinde büyük bir güvenlik operasyonu başladı. Gloucestershire Polisi, üsse yakın Whelford köyünde “major incident” (büyük olay) ilan etti.

Gelişmeler üzerine köye yakın evler boşaltıldı. Ev sakinleri, yakındaki bir spor salonuna götürüldü. Olay yaklaşık İngiltere yerel saati ile gece 01.00 civarında başladı.

Yapılan ilk açıklamada polisin çevrede bir kaç kişiyi Patlayıcı Maddeler Yasası kapsamında gözaltına aldığını duyurdu.

İngiliz Ordusu’nun patlayıcı imha (EOD) ekibi ise bölgedeki birden fazla aracı inceliyor. Silahlı polisler kordon kurarken Hazardous Area Response Team (HART) ekipleri ve itfaiye de sahada. Polis, olayın “kontrol altında” olduğunu ve yayılma riskinin bulunmadığını söyledi.

Resmi açıklamada gözaltıların doğrudan üsle bağlantılı olduğu teyit edilmedi.

İran Savaşı’nda aktif olarak kullanıldı

RAF Fairford, 28 Şubat’ta başlayan İran Savaşı’ndan bu yana ABD’nin Avrupa’daki önemli bombardıman üslerinden biri olarak kullanılıyor.

Gelişmelerin ardından ABD Hava Kuvvetleri, henüz güvenlik önlemleri hakkında yorum yapmadı. Sadece “Gerekli önlemlerin alındığı ve personelin güvenliğini sağlamak için gerekli adımları attıklarını” belirtti.

Halen bölgede tahliye sürerken yollar kapatılmış durumda. Üs ve etrafında inceleme devam ediyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu