Kariyer

İlker Aycı Umman Havayolları’nın yönetim kurulunda… Şirket krizden çıkabilecek mi?

Türk Hava Yolları’nda 2015-2022 arasında ürk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı yapan İlker Aycı’nın havacılık sektöründe yeni adresi Umman Havayolları Oman Air Yönetim Kurulu Üyeliği oldu. Aycı, son günlerde küçülme planları yapan şirketin yönetiminde görev alacak.

Aycı, THY’de önce yönetim kurulu üyeliği, ardından da Hamdi Topçu’nun istifası ile Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanlığı görevini üstlenmişti.

Kulis: İlker Aycı’yı istifaya götüren yol

 

Kazakistan dönüşünde gündeme gelen sorunların ardından Aycı görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. İlker Aycı önce Hindistan Havayolları Air India’nın CEO’su olması planlanırken sendikanın tepkisi nedeniyle göreve başlayamadan ayrılmak durumunda kalmıştı.

Aycı, 2022 sonunda da Özbekistan Havayolları‘nın yeniden organizasyonu konusunda plan hazırlayarak sunum gerçekleştirmişti.

Oman Air küçülüyor

Umman Havayolları Oman Air, Körfez bölgesinin butik havayollarından biri. Halen filosunda hem tek koridorlu hem de çift koridorlu 40 adet uçak bulunuyor. Ancak ekonomik olarak krizdeki şirket geçtiğimiz günlerde küçülme için düğmeye bastı.

İlk etapta filodaki geniş gövdeli 10 adet Airbus A330 tipi yolcu uçağı hizmet dışına çıkacak. Bir çok uçuş noktası da kârlı olmadığı için kapatılacak.

Filo küçülmesi ile birlikte uçuş ekipleri ve idari personel sayısında da düşüş bekleniyor. Havayolu şirketi aynı zamanda sponsorluk çalışmalarına da ara verdi.

Havayolu geçen yıl İngiltere’nin önde gelen kulüplerinden Chelsea ile sponsorluk anlaşması yapmıştı.

Ana Sayfa

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu