Haberler

SunExpress’ten Sabiha Gökçen merkezli personele destek

Lufthansa ve Türk Hava Yolları’nın ortak kuruluşu SunExpress’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uzun süredir AnadoluJet ile birlikte yaptığı wet lease yani ekipleri ile birlikte uçak kiralama operasyonu 31 Aralık’ta sona eriyor. Toplam 12 uçaklık anlaşmanın bitmesiyle birlikte SunExpress uçuş ekiplerine yeni görev merkezleri vermeye başladı. Şirket sektörde bir ilke imza atarak taşınacak personele sadece maddi destek değil, çocuklara okuldan tutulacak eve kadar farklı alanlarda profesyonel danışmanlık imkanı verecek.

400 personel yeni görev yerlerine

Son dönemde AnadoluJet’in filosunu büyütmesi ve uçak tiplerini değiştirmesiyle birlikte Türk Hava Yolları’nın alt markası kendi uçakları ile gerçekleştirdiği seferlerine odaklanacak. Boşa çıkan 12 uçaklık SunExpress pilot ve kabin memurlarından oluşan uçuş ekipleri, teknik kadro ve yönetim birimlerinden oluşan yaklaşık 400 civarında personel şirket bünyesinde istihdam edilmeye devam etme olanağına sahip olacak. Bu ekibin 130’u kaptan ve ikinci pilottan oluşuyor.

SunExpress, bu personele Antalya, İzmir ve Ankara’da uçma imkanı sunacak. Şirket yeni gelecek personel ile bu üslerine odaklanarak yeni ekipleri kullanarak büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda ekiplerine bu üslerde yeni fırsatlar sağlayacak olan SunExpress, üs geçişlerini çalışanların tercihlerini dikkate alarak gerçekleştirecek.

Profesyonel destek

Bunun yanı sıra, üsler arası geçiş sürecini kolaylaştırmak adına, ekiplerini yeni üslerine taşınacakları dönemde maddi destek, okul ve konut ile ilgili danışmanlık ve psikososyal ve akran desteğini içeren, birçok imkânın bulunduğu bir taşınma paketi ile desteklenecek.

Çalışanların gerekli düzenlemeleri yapmak için yeterli zamana sahip olmalarını sağlamak adına üs değiştirme süreci Ocak 2023 itibarıyla başlayacak olup, tercihe göre Haziran 2023 sonuna kadar tamamlanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu