Türk Savunma Sanayi

MMU’da alt sistem tasarımına geçiliyor

Gazeteciler ile bir araya gelen Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, savunma projeleri hakkında son gelişmeleri paylaştı. Milli Muharip Uçak (MMU) Projesinde çalışmaların yeni açılan tasarım ofisinde devam ettiğini belirten Demir, “MMU’da alt sistem tasarımı başladı” dedi.

Türkiye’nin en önemli havacılık projesi olan MMU ile ilgili gelişmeleri anlatan Prof. Dr. İsmail Demir, “Tasarım önemli ölçüde tamamlandı. Ön tasarımın ardından MMU için dizaynı dondurma aşamasına geçeceğiz. Bu yıl alt sistem tasarımı tamamlanacak. Alt sistemleri tedarik edecek şirketler ile görüşmeler sürüyor” dedi.

Hisar A+’nın teslimatlarının sürdüğünü belirter SSB Prof. Dr. İsmail Demir, “Orta irtifada Hisar-O+ için yıl sonuna kadar testler bitecek. Seri imalat başlayacak. Roketsan, Aselsan ve TÜBİTAK SAGE tarafından sürdürülen SİPER için detay tasarımına geçildi. Sonra tasarım dondurulacak” diye konuştu.

Savunma projeleri hakkında Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in paylaştıklarını Tolga Özbek değerlendirdi:

YENİ MÜHİMMATLAR ENVANTERE GİRİYOR

Bu yıl AKYA torpido, ATMACA deniz üstü hedeflerine karşı füze ve Karaok’un envantere gireceğini belirten Prof. Dr. İsmail Demir, hava-hava füze projeleri Gökdoğan ve Bozdoğan için de “Bu yıl canlı hedeflere karşı hava-hava atışları yapılacak” bilgisini paylaştı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu