Yerli Savunma Sistemleri

MKE’den Uçan Deniz Mayını: UÇA

Tolga Özbek, MKE Genel Müdürü İlhami Keleş’e şirketin yeni ürünü ‘UÇA: Uçan Deniz Mayını’ mühimmatını sordu. Uçaktan atılan özel bomba suyun içinde uykuya dalarak düşman gemi ve denizaltıları için ciddi tehdit oluşturuyor.

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Koç ve TÜBİTAK- SAGE tarafından yürütülen ‘Uçaktan Atılabilir Güdümlü Dip Mayın UÇA’ Projesi IDEF’23’te tanıtılıyor. MKE, Koç ve TÜBİTAK- SAGE tarafından başlatılan UÇA Projesi’nin IDEF’23’te tanıtılıyor.

UÇA Projesi’nin dünyada bir ilk olduğunu belirten MKE Genel Müdürü İlhami Keleş, UÇA’nın havada uçarken radar tarafından algılanamayacağını belirtti.

Keleş, UÇA’nın herhangi bir hava savunma tehdidine muhatap olmadan uçtuğunu, suyun altına girdikten sonra ise yatacağı yere kadar olan seyrinde veya beklediği noktada sonarlar tarafından tespit edilemeyeceğini söyledi.

UÇA’nın bilinmeyen olacağını belirten İlhami Keleş, dolayısıyla bunun çok ciddi bir tehdit olduğunu, çok ciddi bir caydırıcılık anlamına geldiğini ifade etti.

MKE Genel Müdürü İlhami Keleş, Türkiye’nin sürekli çatışma ortamlarında sistemler denediğini ve kendini kanıtladığını belirterek, ihracatta şimdilik hedeflerinin 6 milyar dolar olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu