Haberler

Türkiye ve İsrail 71 yıl sonra imzayı attı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye ile İsrail arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından 71 yıl sonra yeni hava ulaştırma anlaşmasının imzalandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye ile İsrail arasında 4 Temmuz’da İstanbul’da sivil havacılık müzakereleri gerçekleştirildiği, mutabık kalınan hususların kaleme alındığı mutabakat zaptı için dün telekonferans yoluyla imza töreni düzenlendiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İsrail hava yolu şirketlerinin uçuş yapabilmesi adına havalimanlarımızda alınacak ilave güvenlik önlemleri için çalışma grubu kurulması hususunda mutabık kalındı. Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Kemal Yüksek ve İsrail Sivil Havacılık Kurumu Genel Müdürü Joel Feldschuh, 1951 tarihli hava ulaştırma anlaşmasının yerine geçecek yeni hava ulaştırma anlaşmasını parafe etti. Türk hava yolu şirketlerinin İsrail’e gerçekleştirdikleri uçuşlar için İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Dalaman olmak üzere 5 çıkış noktası bulunuyor. Yeni yapılan anlaşmayla Türkiye’deki herhangi bir noktadan İsrail’e uçuş gerçekleştirilmesi mümkün hale geldi.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu