Savaş

Storm Shadow füzesi Rusya’nın eline geçti

İngiltere tarafından Ukrayna’ya bağışlanan seyir füzesi Storm Shadow’ın kısmen sağlam bir bölümü Rusların eline geçti. Füzenin muhtemel bir teknik arıza yaşadığı veya Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu bu nedenle görevini tamamlayamadığı düşünülüyor.

Halen Ukrayna’nın elindeki en uzun menzilli füze olan Storm Shadow, uçaklardan atılıyor. Geçmişte Tornado’dan fırlatılan füze için Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin elinde bulunan Su-24’ler özel bir modifikasyondan geçirilmişti. Füzeler Mayıs ayından bu yana Ukraynalılar tarafından kullanılıyor.

Oldukça sağlam durumda

Sistemin Rusların eline az hasarlı olarak düşmesinin aslında bir taraftan da teknolojik risk içeriyor. İncelenmek üzere alınan parçalar sonrasında Rusların nasıl bir karşı adım atacağı ise merakla bekleniyor.

Halen füze, ciddi hava savunma sistemine sahip Rusların daha içerideki hedeflerinin vurulmasında kullanılıyor. Fiyatı yüksek olan seyir füzesi, stratejik açıdan önemli hedeflere atılıyor.

Fransa’daki MBDA tesislerinde üretilen Storm Shadow Füzesi, Fransız Ordusu tarafından SCALP-EG olarak adlandırılıyor.

Gelişmiş güdüm ve navigasyon sistemi ile uzun menzili sayesinde Storm Shadow Seyir Füzesi, Ukrayna Ordusu’nun en stratejik silah sistemleri arasında bulunuyor. (The Drive)

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu