Genel Havacılık

SBK’nın uçağı Türk tescilinden çıktı

ABD’de tutuklu olarak tutulan ve yargılanmayı bekleyen SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın kullandığı TC-YYA tescilli Global Express tipi uzun menzilli iş jeti Türk tescilinden çıktı.

İki yıl önce tüm mal varlığına el konulması için adım atılan Korkmaz için satışa çıkartılan mallar arasında şirketin özel jeti de bulunuyordu. Satış için İstanbul Bakırköy 2. İcra Dairesi’nden çalışmalar başlamıştı.

Uçak 70 milyon TL fiyat ile satışa çıkartıldı.

Ancak geçen yıl önce Şubat, ardından da Mayıs ayında yapılan icra satışında uçağa beklenen talep gelmedi. Daha sonra uluslararası bir şirketten Aralık 2022’de talep geldi.

Görüşmelerin ardından uçağın satışı Ocak ayında gerçekleştirildi.

SHGM izin yazısını Ocak ayında verdi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 5 Ocak 2023 tarihli yazısı ile yurtdışına satışı yapılan uçağın Türk tescilinden düşülmesi için gerekli işlemler başlatılmıştı.

TC-YYA olan tescil, satış sonrasında T7-L65 olarak değişti. T7, San Marino’nun tescili.

Uçak en son Hannover’de imalatçı Bombardier şirketine bakım hizmeti veren bir şirketin önünde fotoğraflandı.

İş jetinin özel boyaması korunurken uçağın tescilinin TC-YYA’dan T7-L65’e çevrildiği görülüyor. 

Borajet ile birlikte satılmıştı

Borajet Havayolları, 2016 yılının son günlerinde ABD’de yaşamını sürdüren işadamı Yalçın Ayaslı tarafından SBK Holding’e satılmıştı. Satışta Global Express tipi iş jeti de bulunmaktaydı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding bünyesinde 2017 yılının Nisan ayına kadar uçuşlarını sürdüren Borajet, daha sonra ani bir kararla yeniden yapılanma sürecine girildiği belirtilerek uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu