Haberler

Putin’den canlı yayında ‘uçak’ azarı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2023 yılının ilk kabine toplantısında Aeroflot‘a uçak kiralanması konusunda Ticaret ve Sanayi Bakanı Denis Manturov’u canlı yayında azarladı.

Üst düzey yetkilileri kamuoyu önünde sık sık eleştiren Rus lider, Manturov’un devlet havayolu şirketi Aeroflot‘a uçak kiralanması için 2,5 milyar dolar sağlanacağını söylemesinin ardından, sözleşmelerin neden yapılmadığını sordu.

Euronews’te yer alan haberde; bürokratik gecikmeler nedeniyle oldukça sinirlenen ve Manturov’u ‘oyalanmaması’ konusunda uyaran Putin, “Neden aptal rolü oynuyorsun? Sözleşmeler ne zaman imzalanacak? Neden çok uzun sürüyor.” sorularını yöneltti.

Ayrıca Putin, Manturov’dan sipariş sürecini hızlandırmasını isteyerek sözleşmelerin bir ay içinde tamamlanması gerektiği talimatını verdi.

Videokonferans yöntemiyle yapılan görüşmede Putin, sık sık Ticaret ve Sanayi Bakanı Manturov’un konuşmasını böldü.

“Helikopterler de dahil olmak üzere bu 700 uçak… Bunu Savunma Bakanlığı ile çözmeniz gerekiyor… Bazı işletmeler hala sipariş almadı.” çıkışında bulundu.

Canlı yayında ‘küçük düşürülen’ ve 2012’den bu yana Putin’in kabinesinde yer alan Bakan Manturov, elinden geleni yapacağına söz verdi.

Ancak bu ifadelere daha da sinirlenen Putin, “Hayır, bunu bir ay içinde yapın. İçinde bulunduğumuz durumu anlamıyor musunuz? Bir ay içinde yapılması gerekiyor, daha sonra değil.” dedi.

Putin, Rusya’nın silah endüstrisini denetleme görevi geçen yaz Manturov’a vermişti.

Bakanlığının daha önce Ukrayna’da üretilen helikopter motorlarının St Petersburg’da üretilmesi için bir program başlattığını açıklayan Manturov, bir kez daha Putin’den fırça yedi ve Başkan burada da araya girerek her şeyin çok uzun sürdüğünü söyledi.

Putin’in çıkışı sırasında diğer yetkililer tamamen sessiz kaldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu