HaberlerHavayolları

Suudi Arabistan’ın yeni havayolu Riyadh Air

Suudi Arabistan, önümüzdeki günlerde yeni bir havayolu şirketini kurduğunu açıklayacak. Saudia şirketleri arasında yer alacak Riyadh Air, bölgede hızla büyüyerek Suudi Arabistan’ın en büyük ikinci havayolu olmayı hedefliyor. Suudi Arabistan, uçak alımını ise Boeing üzerinden gerçekleştirecek.

Şirket, kurulduktan 7 yıl sonra 2030’da uçuş noktası sayısını 100’e ulaştırmayı öngörüyor. Şirket için açıklamanın 14 Mart’ta yapılması planlanıyor.

Normalde Suudi Arabistan bu konuda çalışmaları 2022’de tamamlamayı ve uçuşlara da 2024’te başlanmasını ön görmüştü. Ancak salgın ve diğer etkenlerin ardından projenin yaklaşık bir yıllık gecikme ile başlanması planlar arasında.

Yeni Dubai Riyadh olacak

Anlaşma ile birlikte Suudi Arabistan Riyadh’ı yeni bir uçuş merkezi haline getirecek. Suudi Arabistan için en önemli model ise Dubai. Alışveriş merkezlerinden eğlence merkezlerine kadar Riyadh’a son yıllarda Suudi Arabistan çok ciddi yatırım yapıyor.

Boeing’e 35 milyar dolarlık sipariş

Alımın önemli bir parçası da uçak siparişi. Suudi Arabistan, Boeing ile 35 milyar dolarlık uçak konusunda el sıkıştı. Bu sipariş içinde farklı model uçakların olması planlanıyor.

Finansması Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’ndan gerçekleştirilecek alımda toplam uçak sayısı ve modelleri konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Wall Street Journal’in haberine göre sadece tek başına bu alım ABD’de toplam 100 bin kişilik istihdam oluşturacak.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu