Kariyer

Bolat: “Eşimin yeğeni elendi”

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, kabin memuru alımınlarında nelere dikkat ettiklerini anlatan bir yazıyı sosyal medya hesabından paylaştı. Bolat, torpil konusuna değinerek sınavda eşinin yeğeninin elendiğini, adayların “benim kitabını okuyun, benim seminerime gidin” diyenlere inanmamalarını söyledi.

Torpil var mı?

“Öncelikle, “benim kitabımı okuyun”, “benim seminerime girin” ya da “şunu yaparsanız işiniz garanti” vs yolu ile sizlerin azminizi suistimal edenlere fırsat vermeyin! Arkadaşlar, benim eşimin yeğeni elendi İngilizceden. Buradan kıstas alabilirsiniz.

Boy nasıl ölçülüyor?

O kadar çok söylentiler ortada dolaşıyor ki, ben bile şaşırdım. Hele bir tane aday 1.65 cm olduğunu ama boy kilo değerlendirmesinde, özellikle 1.59 cm çıkarmak için çenesine bastırıldığını vs iddia etti.

Bir dostumu da araya sokarak devreye girmemi rica ettiler. Ben de girdim. Bu hanım kızı şirkete davet ettik. Başhekimiz Deniz Bey’de bize çelik inşaat metresi getirdi. Ayakkabılar çıkarıldı, aday dimdik duvara dayandırıldı ve bir kitabı tam duvara hizalayarak kafasının üzerine tam sıfıra indirdik. Ve kalem ile kitabın ucunu duvara işaretledik.

Deniz aşağıda metrenin ucunu tuttu ve ölçtük. Kaç çıktı dersiniz? 1.59 cm. “Bak bu senin boy ölçün” dedim. Okur musun, kaç cm? Bu seferde kızımız ama 1 cm ile elenir mi dedi. Evet, eledik.

Anti deprasan haplar elenme nedeni

Başka neler var, neler. Kimi ergenlikte antidepresan kullanmış, e-nabıza isyan ediyor. Kimi bel fıtığını gizlemeye çalışıyor. Tüm bu kısıtlar ilanlarımızda açıkça yazıyor arkadaşlar. Yani kurallar baştan belli. Sağlıkları konusunda çok iddialı olarak itiraz eden 5-10 kişiyi yeni tahlilileriyle beraber bir kez daha tıbbi değerlendirmeye yolladım. Ama bugüne kadar olumluya dönen olmadı.

Son olarak eğitime alınan adayları hem göreyim hem de eğitmenlerimize kolay gelsin demek istedim. Geçen Cuma kimseye haber vermeden yanıma kabin başkanımız Ozlem Oncel’i de alarak eğitim binasına resmen “baskın yaptık”, ya da “teftiş ettik” diyelim. 6 sınıfta yaklaşık 150 kadar adayı tek tek tanımaya çalıştım. Hepsi en az lisans mezunu. Havacılık bitirenler de var, İngilizce öğretmen olanlarda. Çince, Almanca ve Fransızca bitirenler de var, iktisat veya işletme bitirenler de. TGS’de çalışanlardan ve uçan şeflerden girenlerde olmuş. Hepsi adına çok sevindim.

İstatistik okuyanlar bilir, şimdiye kadar olumlu dönülen 1800 kişilik bir popülasyonda 150 örnek sayısı çok güzel bir örneklemedir. İnsan Kaynaklarımız güzel bir iş yapmış, en iyileri bulmuş. Tebrik ediyorum.

Eğitmenlerimiz zaten yılların deneyimi ve ciddiyetiyle işlerinin tam üzerinde. Zaten Burak Bekman işini güzel yapan bir başkanımız. Mart, Nisan gibi son derece motive, mesleğini seven ve profesyonel “taptaze kan” gelecek kabin ekibimize. Bu yazının nedeni de aslında bu eğitmenlerden biri. 2003 yılında Filo Yönetiminde tanıdığım ve bu sene emekli olan Müge Hanım. Ona da danışmanlık vererek eğitmenliğine devam ettirmişler. Kendi cep tlf ile aldığı bu kareler boşa gitmesin, tarihe not düşeyim istedim”

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu