Uçuş Tüyoları

Emirates A380’i 13,5 saat gövdesinde delikle uçtu

Dubai merkezli Emirates Havayolları’nın iki katlı yolcu uçağı Airbus A380’in inişte gövdesinde dev bir delik tespit edildi. Kalkıştan hemen sonra ana iniş takımlarındaki lastiklerden birinin patlamasıyla meydana geldiği tespit edilen delik ile uçak 13.5 saat boyunca Brisbane’e uçtu.

Emirates’in lansmanını yaptığı özel boyamaya sahip A380’de meydana gelen bu olay sonrasında soruşturma başlatıldı.

Cuma günü yerel saat ile 02.30’da Emirates’e ait A380 Dubai Havalimanı’ndan havalandı. Pilotlar kalkıştan kısa bir süre sonra ana iniş takım lastiklerinden birinin patladığı ikazını aldı. Yapılan kontrollerde herhangi bir aksaklık tespit edilmedi. Pilotlar yola devam kararı aldı.

Dev delik

Ancak uçağın ana iniş takımlarının toplandığı sol tarafında büyük bir delik meydana gelmişti. Sistem herhangi bir bilgiyi pilotlara iletmedi. Kalkıştan 13,5 saat sonra Emirates uçağı Avustralya’da Brisbane Havalimanı’na alçalmaya başladı.

Pilotlar lastiklerinden birinin patladığını belirterek iniş sırasında önlem alınmasını istedi. Uçak indikten sonra herhangi bir teknik sorunla karşılaşmadan pisti terk etti ve park sahasına alındı. Yapılan incelemede büyük delik görüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu