HaberlerHobi

HÜR Dizisi, 1 Aralık’ta yayında

Uzun süredir havacılık meraklılarının beklediği HÜR Dizisi, 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren TRT’nin dijital platformu Tabii’de yayına alınacak.

Eskişehir’de çekilen ve 110’uncu Filo’daki pilotların hayatından kesit sunan dizi için Türk Hava Kuvvetleri büyük destek vermişti. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında, 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda dizinin setine konuk olmuş ve çekimleri izlemiştik.

Tolga Özbek çekimlere konuk olmuştu

TRT Dijital’de yayınlanacak

İlk sezonu 10 bölümdem oluşacak Hür’ün arkasında neredeyse iki buçuk yıllık bir hazırlık dönemi yatıyor.

Barış Erdoğan ile İlker Arslan’ın senaryosunu yazdığı diziyi Es Film çekti.

TRT için bir çok büyük prodüksiyona imza atan Es Film’de projenin yapımcıları ise Yusuf Esenkal ile Serdar Öğretici.

Film hayali bir filoda geçiyor. 110’uncu Filo’nun çağrı adı Hür. Aynı gerçek bir filo arması var. Bu arma da F-16’nın kuyruklarına işlenmiş. Filoya ithafen kuyruk numarası 110 ile başlıyor. F-16’lara 0023, 0019 gibi kuyruk numaraları verildi.

Kimler oynuyor?

TRT’nin dijital platformunda gelecek yıl başında yayını başlayacak dizde baş rol oyuncuları arasında Yarbay Alper (Ogün Kaptanoğlu), Gökhan Üsteğmen (Hilmi Cem İntepe), Emre Üsteğmen (Batuhan Demir), Nazlı Üsteğmen (Deniz Çatalbaş), Banu (Zeynep Tuğçe Bayat), Turgay Binbaşı (Taner Ertürkler), Cemal Binbaşı (Gökay Müftüoğlu) gibi karakterler yer alıyor.

Türk Hava Kuvvetleri’nin desteği

Salgın nedeniyle iki yıl gecikse de geçtiğimiz aylarda nostaljik bir Top Gun rüzgarını yeniden dinledik. Günümüzün dijital dünyasında derdinizi anlatabilmeniz çok önemli. Artık neredeyse herhangi bir ürünü geliştirmenin, tasarlamanın önemli bir bölümü kadar bunu anlatmaya mesai harcıyorsunuz.

Türk Silahlı Kuvvetleri iyi personel bulmak için bu tür çalışmalara büyük önem veriyor. Ortalama 10-15 yılda bir Hava Kuvvetleri de tam destek kapsamında projeleri destekliyor. 1963 yılında Göksel Arsoy’un yapımcılığında Şafak Bekçileri’ni, 1993’te dizi film projesi Barışta Savaşanlar, 2011’de de yani Hava Kuvvetleri’nin 100’üncü yıl dönümünde Anadolu Kartalları izledi. Sırada Hür var.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu