Haberler

ASELSAN’dan öğrenciler için resim yarışması

ASELSAN, lise öğrencilerinin çevreci bir gelecek hayal etmeleri amacıyla “Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben” temalı resim yarışması düzenleniyor. 

ASELSAN ile MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, lise öğrencilerinin aileleriyle birlikte temiz, sürdürülebilir ve çevreci bir gelecek hayal etmelerini teşvik etmek amacıyla “Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben” temalı resim yarışması başlattı. 

Yedincisi düzenleniyor

Geleneksel hale gelen ve bu yıl yedincisi düzenlenen yarışma ile gençlerin çevre konusundaki farkındalıklarının artırılmasının yanı sıra iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekilmesi hedefleniyor. 

2050 yılı için net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmek için çalışmalarını yoğunlaştıran ASELSAN, yarışmanın temasını Türkiye’nin net sıfır emisyon hedefi çerçevesinde “yeşil gelecek” olarak belirledi. Resim yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanındaki lise öğrencileri katılabilecek. 

14 Şubat’a kadar başvuru

Öğrenciler, “Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben” temalı resim yarışmasına 14 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Lise öğrencilerinin okul müdürlüklerine yapabileceği başvurular jüri tarafından değerlendirilecek. Yapılan değerlendirmelerin ardından yarışmada dereceye girecek öğrencilere, ödülleri ASELSAN’da düzenlenecek törenle verilecek. 

Türkiye’nin teknoloji lideri ASELSAN, sorumlu bir tüketim için sorumlu bir üretici olma inancı ile iklim değişikliği konusunu öncelikli başlıkları arasında değerlendiriyor. “Çevreyi gelecek nesillere emanet olarak görme” inancı ile çalışmalarını gerçekleştiren ASELSAN, her faaliyetini çevreye duyarlı bir yapı içinde yürütüyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu