HaberlerKargo

DHL İstanbul Havalimanı operasyonuna başladı

İstanbul Havalimanı’na toplam 135 milyon Euro’luk kargo yatırımı yapan paket kargo taşıyıcısı DHL, bugün itibari ile MNG Havayolları’nın Airbus A330-200F tipi uçağı ile Liepzig’ten ilk operasyonunu yaptı.

Toplam 13 konteynerden oluşan kargo ile DHL’nin Geçici Depolama Binası da faaliyete geçmiş oldu. İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın CEO’u Kadri Samsunlu, “2015 yılında ilk görüşmeyi yaptığımız DHL Geçici Depolama Binasını bu sabah itibarı ile faaliyete geçirmiş olup, MNG’ye ait A330-200f tipi uçakla Leipzig’den ilk kargolarını (13 konteyner) getirmiştir. 

Gerek ticari gerekse operasyonel anlamda Kargo Bölgemize büyük bir değer katacak olan DHL Express, umuyorum ki yakın bir tarihte kendi uçakları ve kendi Call Signları ile de İstanbul Havalimanı’na gelmeye başlayacak ve mevcut alanını büyüterek önemli bir DHL merkezi olacaklardır. Başından itibaren projenin her detayı ile yakından ilgilenen DHL Türkiye Genel Müdürü  Mustafa Tonguç Bey’e teşekkür ediyorum. Pürüzsüz operasyonlar geçirilmesi dileğiyle” dedi.

DHL İSTANBUL’DA BÜYÜYOR

İstanbul Havalimanı’nda kilometrelerce öteden görünmesi için binayı kurumsal renkleri olan sarıya boyayan DHL, aynı zamanda İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na da yatırım yapıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki terminal binasının 2023’e kadar açılması hedefleniyor. İstanbul ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kargo binaları karşılaştırıldığında İstanbul Havalimanı’ndaki terminal yüzde 30 daha büyük.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu